I väntan på ditt antagningsbesked

I väntan på ditt antagningsbesked

Har du sökt en utbildning hos oss på BTH? Grattis till ett bra val! Just nu är det inte så mycket du behöver göra – mer än att hålla tummarna. Här har vi samlat information till dig som väntar på ditt antagningsbesked.

 

Vad händer nu?

Du hittar alla viktiga datum på Antagning.se, till exempel om du behöver komplettera intyg eller något annat. Så småningom behöver du också ansöka om studiemedel och kanske lån, läs mer om hur det fungerar här.

 

FAQ för anmälan och antagning

Vi jobbar nära lärare och studenter på andra program, vilket gör att man utvecklas väldigt snabbt.

Isac
student, Digitala medier 

Frågor eller funderingar?

Är det något du undrar över redan nu? Fråga en student! Hela sommaren finns studenter redo att svara på frågor om allt från bästa fiket till vilken dator man behöver när man pluggar. Skicka en fråga till vem som helst – eller den som går programmet du sökt. Om du har frågor till studievägledning eller annan  personal på skolan kan du använda formuläret nere till höger på sidan.

Fråga en student

studenter på brygga vid campus

Det går inte att sticka under stol med att det är Sveriges vackraste campus. Man kan ena stunden sitta upp i ritsalen och nästa smyga ner och ta sig ett dopp.

Markus
tidigare student, Fysisk planering

(läs mer om Markus här)

Antagen som reserv?

Att vara reservplacerad innebär att man står på en väntelista till utbildning. Om det är fler behöriga sökande än det finns platser på en utbildning kommer de personer som inte blir antagna bli placerade på en reservlista. Det finns en reservlista per urvalsgrupp, till exempel gymnasiebetyg, högskoleprov och högskolepoäng.

När reservantagning blir aktuell börjar vi anta reserver i turordning från den urvalsgrupp där någon lämnat återbud. Om du blir antagen får du ett meddelande via ditt konto på antagning.se

Reservantagningen till både program och kurser pågår som längst till tre veckor efter terminsstart alternativt kursstart. När reservantagningen är avslutad för en utbildning framgår det på Antagning.se/Mina sidor.

Överintag på BTH

Observera att även om återbud lämnas av antagna eller om antagna inte kommer på uppropet behöver det inte bli lediga platser. Detta beror på att BTH antar fler till de flesta utbildningar än det egentligen finns plats för, det görs ett så kallat ”överintag”. Det innebär att vi inte behöver kalla reserver så fort någon lämnar återbud.

Vi kan tyvärr inte ge några förhandsbesked om dina chanser till antagning.

Det går inte att veta hur många reserver som kommer att erbjudas en plats och hur stor chans det är för dig som är reservplacerad att komma in på utbildningen. Detta då reservantagningen beror på hur många som tackar ja och registrerar sig.

Det finns ingen möjlighet att bli antagen genom att gå på uppropet.

Läs mer om hur reservantagningen fungerar på sidan FAQ – frågor och svar under rubriken Reservantagning.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×