Studentliv

Studentliv

Studentliv

Att vara student innebär så mycket mer än bara att plugga. Det handlar om kårliv, kompisar och nya erfarenheter. Som student kan du delta i en mängd olika aktiviteter som anordnas av studentkår och olika utbildnings-/idrottsföreningar.

BTH har två fantastiska, havsnära campus med café, restaurang, bibliotek och kreativ studiemiljö, där det alltid är mycket kul på gång.

Campusfestivalen

Campusfestivalen utanför BTH i samarbete med Region Blekinge och Blekinge Studentkår.

Studentliv

Studentliv

Studentliv

Fotograf Jacob Gustafsson

 

Studentliv

Studentliv

Studentliv

Fotograf Björn Lindberg @kontoret

Studentföreningar

STUDENTKÅREN

Blekinge studentkår är ansvarig för utbildningsbevakning, studentinflytande och andra viktiga frågor som kan komma upp i ditt studentliv. Förutom det administrativa arbete som kåren utför anordnar de även studiesociala aktiviteter för studenterna. Bland annat i deras två kårhus som finns belägna i Karlskrona och Karlshamn.

Länk till Studentkårens webbsida

KIDS

KIDS är karlskronastudenternas idrottssällskap som varje vecka anordnar olika idrottsaktiviteter. Föreningen är startad av studenter och verkar för studenter. Bland annat kan du få testa på innebandy, fotboll, basket, cricket och badminton.

ROSENBOMS NATION

Rosenboms nation är en ideell förening för BTH:s studenter. De anordnar många olika evenemang såsom sittningar, baler och arbetsmarknadsdagar. Utöver detta har nationen ”Pub Wednesdays” där det serveras mat och dryck till studentpriser.

M.U.K

M.U.K är en förkortning för medietekniska utbildningen i Karlshamn. Föreningen är aktiv för studenterna på Campus Karlshamn. Bland annat anordnar M.U.K workshoppar, evenemang och utbildningstillfällen.

ÖVRIGA UTBILDNINGSFÖRENINGAR

På BTH finns det, utöver studentföreningarna, flera utbildningsföreningar som jobbar aktivt för frågor inom utbildningsprogrammen och studiesociala aktiviteter. Föreningen Eken, Plankan och BOSS är exempel på dessa.

Studentliv

Studentliv

Studentliv

Fotograf Björn Lindberg @kontoret

4

 

Studentliv

 

Studentliv

Fotograf: Fotograf Ida

Studenter berättar

Jag flyttade från Stockholm till Blekinge för att börja studera. Direkt slogs jag av den familjära känslan som finns i studentlivet.

Jeanette Lindström, BTH-student

BSK, Blekinge studentkår, arbetar för att höja utbildningskvalitén och förbättra studietiden, men vi har också roligt med god gemenskap där alla är välkomna.

Simon Ektjärn, BTH-student

Studentliv i Karlskrona och Karlshamn

BTH finns i sydöstra delen av Sverige med Östersjön som närmaste granne. Båda våra campus ligger intill havet i städerna Karlskrona och Karlshamn.

Karlskrona

Karlskrona har en fantastisk miljö mitt i skärgården, där närheten till havet ger möjlighet till segling, kajakpaddling, dykning eller fiske på sommarhalvåret. Vintertid finns möjlighet att åka långfärdsskridskor och segla isjakt.

Staden har en marin historia, vilket har gett den dess karaktär med ständigt närvarande skärgårdskänsla och olika former av örlogsverksamhet. Karlskrona anses så unik att UNESCO har fört upp staden på listan över världsarv.

Karlshamn

Karlshamn har gott om charmiga gågator, shopping och mysiga caféer, pubar, restauranger och ett aktivt teater- och musikliv. Fokus för näringslivet här är bland annat digitala upplevelser och intelligent logistik. Flera av företagen inom digitala upplevelser är startade av BTH:s tidigare studenter.

Vattnet gör sig ständigt påmint i Karlshamn. Staden ligger granne med havet och det är alltid nära till naturupplevelser. Ett stycke västerut ligger Mörrumsån som ger chans till spännande laxfiske och inlandet bjuder på sydsvensk lövskog med insprängda sjöar och vattendrag.

 

Information om olika aktiviteter och evenemang i Blekinge, Karlskrona och Karlshamn hittar du här:

visitblekinge.se

visitkarlskrona.se

visitkarlshamn.se

Campusfestivalen 2016 (1 min)

En tillbakablick på förra årets campusfestival.

Studentliv (1 min)

En kort film om studentlivet vid BTH.