Studentliv BTH

Studentliv

STUDENTLIV

Att vara student innebär så mycket mer än bara att plugga. Det handlar om kårliv, kompisar och nya erfarenheter. Som student kan du delta i en mängd olika aktiviteter som anordnas av studentkår och olika utbildnings-/idrottsföreningar.

BTH har två fantastiska, havsnära campus med café, restaurang, bibliotek och kreativ studiemiljö, där det alltid är mycket kul på gång.

Studentliv (1 min)

Få en inblick i hur studentlivet kan se ut.

 

Hemma hos studenter (4 min)

Hur bor en student? Anna och Viktor visar och berättar om sina studentboenden.

Studentföreningar

STUDENTKÅREN

Blekinge studentkår är ansvarig för utbildningsbevakning, studentinflytande och andra viktiga frågor som kan komma upp i ditt studentliv. Förutom det administrativa arbete som kåren utför anordnar de även studiesociala aktiviteter för studenterna. Bland annat i deras två kårhus som finns belägna i Karlskrona och Karlshamn.

KIDS

KIDS är karlskronastudenternas idrottssällskap som varje vecka anordnar olika idrottsaktiviteter. Föreningen är startad av studenter och verkar för studenter. Bland annat kan du få testa på innebandy, fotboll, basket, cricket och badminton.

ROSENBOMS NATION

Rosenboms nation är en ideell förening för BTH:s studenter. De anordnar många olika evenemang såsom sittningar, baler och arbetsmarknadsdagar. Utöver detta har nationen ”Pub Wednesdays” där det serveras mat och dryck till studentpriser.

M.U.K

M.U.K är en förkortning för medietekniska utbildningen i Karlshamn. Föreningen är aktiv för studenterna på Campus Karlshamn. Bland annat anordnar M.U.K workshoppar, evenemang och utbildningstillfällen.

ÖVRIGA UTBILDNINGSFÖRENINGAR

På BTH finns det, utöver studentföreningarna, flera utbildningsföreningar som jobbar aktivt för frågor inom utbildningsprogrammen och studiesociala aktiviteter. Föreningen Eken, Plankan och BOSS är exempel på dessa.

Studentliv i Karlskrona och Karlshamn

BTH finns i sydöstra delen av Sverige med Östersjön som närmaste granne. Båda våra campus ligger intill havet i städerna Karlskrona och Karlshamn.

Karlskrona

Karlskrona har en fantastisk miljö mitt i skärgården, där närheten till havet ger möjlighet till segling, kajakpaddling, dykning eller fiske på sommarhalvåret. Vintertid finns möjlighet att åka långfärdsskridskor och segla isjakt.

Staden har en marin historia, vilket har gett den dess karaktär med ständigt närvarande skärgårdskänsla och olika former av örlogsverksamhet. Karlskrona anses så unik att UNESCO har fört upp staden på listan över världsarv.

Karlshamn

Karlshamn har gott om charmiga gågator, shopping och mysiga caféer, pubar, restauranger och ett aktivt teater- och musikliv. Fokus för näringslivet här är bland annat digitala upplevelser och intelligent logistik. Flera av företagen inom digitala upplevelser är startade av BTH:s tidigare studenter.

Vattnet gör sig ständigt påmint i Karlshamn. Staden ligger granne med havet och det är alltid nära till naturupplevelser. Ett stycke västerut ligger Mörrumsån som ger chans till spännande laxfiske och inlandet bjuder på sydsvensk lövskog med insprängda sjöar och vattendrag.

 

Information om olika aktiviteter och evenemang i Blekinge, Karlskrona och Karlshamn hittar du här:

visitblekinge.se

visitkarlskrona.se

visitkarlshamn.se

Load More

#studentliv #bthirl #vardagslivpåbth

Här på BTH har vi fått chansen att uppleva det varierande studentlivet i Karlskrona. Staden erbjuder en unik studiemiljö där det är gångavstånd till det mesta. Att ha närhet till havet vart du än går är en exklusiv tillgång. Att ta med sig kurslitteraturen till en av alla utsiktsplatser är fantastiskt! I en mindre stad som Karlskrona skapas en social miljö där studenterna kommer varandra nära både i högskolemiljön och på fritiden.

När vi satte ihop bilderna ovan såg vi hur mycket vi hunnit göra under vår studietid – både inom utbildningen och på fritiden. Från vårt perspektiv har vi försökt sammanfatta alla dessa aktiviteter och stunder, som vi tror är gemensamma för många BTH-studenter. Det vi upplever tillsammans här och nu kommer utgöra fina minnen som vi har med oss under resten av livet.

Vänliga hälsningar Sofie och Ingar, studenter på BTH