Civilingenjör i AI och maskininlärning

300 HP

Välj studiestart :
  • Studietid: 2022 vecka 34 till 2027 vecka 22
  • Ort: Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Anmälningskod: BTH-87048
  • Språk: Undervisningen ges normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart.

Civilingenjör i AI och maskininlärning

AI kan göra jobbet, men någon måste lära AI hur. Som civilingenjör i AI och maskininlärning utvecklar du system och formar nya arbetssätt för medier och maskiner.

AI och maskininlärning – en efterfrågad kompetens i en snabbt växande industri

De digitala jättarna i världen som Google, Facebook och andra bygger till stor del sin teknik på maskininlärning, och kompetens inom området efterfrågas i princip över hela världen. Den här utbildningen är relativt ny och utvecklas hela tiden för att matcha branschen och det snabbt växande behovet av civilingenjörer med rätt kompetens.

Många yrkesområden – och fler för varje dag

Civilingenjörsutbildningen i AI och maskininlärning ger dig en bred grund och öppnar för karriärer som specialist eller strategisk projektledare, där du efter några år i arbetslivet kan ha en ledande befattning. Antalet möjliga branscher och yrkesroller blir fler för varje dag eftersom tekniken används för allt fler områden, och möjliga arbetsgivare är Sony, Ericsson, Telenor, Volvo, Polisen och Försvarsmakten och många andra inom tekniskt innovativa branscher.

Civilingenjör – en komplett teknisk bas som grund

De tre första åren lägger du en ingenjörsgrund med till exempel kurser i programmering, intelligent dataanalys och tillämpad AI. Efter det har du en bred teknisk baskunskap och är väl förberedd för mer programspecifika studier i årskurs fyra och fem.

Samarbete i nutid för kunskap i framtiden

Utbildningen ger dig en tillämpad kunskap inom ett framtidsområde, men tekniken används redan, bland annat i drönare, miniubåtar och självkörande bilar. Här på BTH arbetar vi tillämpat nära industri och näringsliv, och dessutom i nära samarbete mellan olika utbildningsområden. Det ger en utbildning som ligger i fas med verkligheten och utvecklingen i industrin.

Utbildningen omfattar 300 högskolepoäng och leder fram till en civilingenjörsexamen i AI och maskininlärning.

Kurser och innehåll

Det är spännande att BTH är först ut med det här programmet. Vi ser ett stort behov och är nyfikna på studenterna som kommer att examineras.  

Johan X Svensson
Innovationsexpert, Telenor

Vill du veta mer om programmet?

Foto på André

Jag heter André och studerar på Civilingenjörsprogrammet i AI och maskininlärning. Har du en fråga om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga André

Läs en intervju med André

Vad är AI och maskininlärning?

Martin berättar vad artificiell intelligens egentligen är, och vad skillnaden mellan den mänskliga hjärnan och datorn är.

Inte behörig?

Gå ett Tekniskt basår så höjer du din behörighet och får platsgaranti på alla våra ingenjörsprogram.

Läs mer och anmäl dig till Tekniskt basår

Här studerar du

På Campus Gräsvik hittar du utbildningar inom teknik, IT, fysisk planering, industriell ekonomi samt hälsa och vård. 

Campus Gräsvik ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden. 

 

Flygbild över Campus Gräsvik

När det är fler behöriga sökande än det finns platser till en utbildning, fördelas platserna genom ett urval. Till våra grundutbildningsprogram tillämpas betyg/högskoleprov. Läs mer om urval här.

Frågor?

mbo

Programansvarig:

Martin Boldt

martin.boldt@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

0455-38 53 00

Utbildningar inom området

Studieort

Undervisningsspråk

Utbildningstyp

Nivå

Terminstart

Visa endast

Studietakt

Liknande utbildningar