Masterprogram i industriell ekonomi och management

120 hp

:
  • Studietid: 2023 vecka 35 till 2025 vecka 23
  • Ort: Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Språk: Undervisningen ges på engelska.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Bredda din kompetens inom industriell ekonomi och management på hög nivå. Utveckla dina kunskaper inom marknadsanalys, innovationsarbete och affärsutveckling. Ta nästa steg I karriären. 

Programmet passar både nyutexaminerade inom teknikområdet och erfarna ingenjörer med mindre erfarenhet av industriell ekonomi och management, speciellt inom ekonomi- och marknadsanalys. Utbildningen passar perfekt om du är intresserad av samarbeten och utmaningar inom samtida affärsutveckling.

En bred analytisk överblick och två specialiserade inriktningar

Programmet fokuserar på analys för förbättrade beslutsunderlag och värdeskapande analys. Teknikens roll, innovation och hållbarhet integreras I ämnen som industriell ekonomi, globalisering, entreprenörskap, strategi, ekonomi och ledarskap.

Den tredje terminen väljer du mellan två inriktningar:

Inriktningen konkurrens, produktion och finansiell analys passar dig som vill utveckla dina färdigheter i kvantitativa analyser och optimeringsberäkningar inom produktion, finansiering och investering.

Inriktningen marknadsanalys, entreprenörskap och strategi passar dig som vill utveckla dina kunskaper och färdigheter inom strategi- och affärsutveckling.

Kompetens för ett konstant behov

Det finns en ständig efterfrågan på ingenjörer och tekniker med en bred förståelse för marknad, management och organisation – och förmågan att använda verktyg, metoder och tekniker för marknad och managementverktyg som utbildningen ger dig är en klar konkurrensfördel I karriären.

En tidigare ingenjörsexamen kombinerad med det här programmet ger dig möjligheter att gå vidare I din karriär inom globala företag, offentliga verksamheter eller start-ups. Efter utbildningen är du redo för yrkesroller inom affärsanalys, affärsutveckling, IT-ledning och innovations- och produktutveckling.

Programinnehåll

Jämför program

Studentintervju

Studenten Seyedmohsen berättar mer om programmet och hur väl det bygger vidare på hans tidigare studier. (3:18)

Forskning

Hand som staplar mynt

På BTH undersöker forskarna hur det kan gå till när en idé växer och blir verklighet. De studerar samspelet mellan teknologi, innovation och näringsliv men också vilken betydelse entreprenörskapet har för vårt samhälle och en hållbar tillväxt.  

Läs mer om vår forskning inom industriell ekonomi och management.

En bra sak med utbildningen är att det var möjligt att kombinera erfarenheter därifrån med erfarenheter från yrkeslivet. Arbetslivserfarenheter gjorde att jag förstod kurserna bättre.

Dean Davidovic, Student

Här studerar du

På Campus Karlskrona hittar du utbildningar inom teknik, IT, fysisk planering, industriell ekonomi samt hälsa och vård. 

Campus Karlskrona ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden. 

 

Flygbild över Campus Gräsvik

Frågor?

Programansvarig:

Viroj Jienwatcharamongkhol

viroj.jienwatcharamongkhol@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

Vad är industriell ekonomi, hållbarhet och ledarskap?

Ta reda på mer om din framtid! Vad kommer du att studera under din utbildning och vad kan du arbeta med efteråt? Vilka branscher kommer att efterfråga din kompetens och vilka delar av vår vardag kommer du kunna påverka?

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×