Digital ljudproduktion

180 hp

:
  • Studietid: 2021 vecka 34 till 2024 vecka 22
  • Ort: Karlshamn
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Språk: Undervisningen ges normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Tillfället är stängt för anmälan

Digital ljudproduktion

Ljud gör en extra dimension. Det förstärker och underbygger upplevelser och berättelser. På BTH lär du dig skapa ljud som förför, förstärker och förändrar.

En utbildning – många branscher

I alla branscher där det produceras ljud krävs specialistkompetens för att skapa och förstärka innehållet i en digital medieproduktion. Du kan efter utbildningen exempelvis arbeta som ljuddesigner på ett spelföretag, inom filmindustrin eller som ljudproducent inom mediebranschen.

Många vägar vidare – både i yrkeslivet och inom studier

Ljud blir allt viktigare inom spel, rörlig bild och allt fler nya interaktiva upplevelser, och inom vitt skilda branscher, så variationen på yrkesroller och branscher att arbeta inom ökar. Utbildningen ger också en bra grund för dig som vill fortsätta dina studier på master- och magisternivå.

Lär dig berätta med ljud

Ljud förstärker upplevelser av miljöer, känslor och rörelser – och under utbildningen lär du dig arbeta med ljuddesign och ljudberättande i olika medier för att nyttja det. Du provar tekniker och gestaltningsformer med ljud som grundsten och utforskar hantverket kring ljudberättande. Du läser kurser inom spännande områden som ljuddesign, ljudteknik, akustik, modulär ljuddesign, spel- och filmljud vad gäller produktion och post-produktion. Du fördjupar dina kunskaper inom dynamiskt ljudberättande, ljudinteraktion och spatialitet.

Digital ljudteknik som verktyg

Du undersöker sätt att berätta med ljud och laborerar med olika tekniker i moderna inspelningsstudior och ljudlabb. I dessa får du möjlighet att bland annat spela in ljudeffekter och arbeta med olika flerkanalsformat. Genom hela utbildningen är berättande och teknik lika viktiga, eftersom de i kombination är en förutsättning för den bästa användningen av ljud – och för att du ska bli attraktiv på arbetsmarknaden.

Samarbeten ger realistiska förutsättningar

Samarbeten med andra medieteknikutbildningar på campus ger dig insikter och förståelse för helheten kring ljudproduktion. På samma sätt ger samarbeten med företag en lärorik kontakt med branschen i verkligheten.

Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en filosofie kandidatexamen i medieteknik.

Kurser och innehåll

Det bästa med BTH är ljudrummen, tekniken och studenterna. Jag gillar även studentmiljön på campus. Det finns grupprum att sitta i, men också tysta platser om du vill studera i fred.

Elias
Student, Digital ljudproduktion

Vill du veta mer om programmet?

Foto på Mira

Jag heter Mira och läser Digital ljudproduktion. Har du en fråga om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga Mira

Läs en intervju med Mira

Tidigare student

Linda, alumn Digital ljudproduktionNamn: Linda Sjöquist Olmos

Jobbar som voice-over designer på EA DICE

Jag jobbar just nu med voice-over design på spelet Battlefield 2042. Jag sköter allt som har med röster att göra i spelet. Det innebär casting, regissering och inspelning av röstskådespelare samt teknisk implementation av voice over content i spelmotorn.

Vad vill du säga till dem som funderar på att plugga Digital ljudproduktion?

Lägg inte all fokus på det tekniska, ingen förväntar sig att du ska kunna allt redan från början. Glöm inte det kreativa och konstnärliga aspekter av ljud- eller röstdesign. Var inte rädd att testa nya saker! Samarbeta så mycket du kan med studenter från andra discipliner och tänk på att bygga en showreel tidigt.

Studentprojekt

Studentpresentation

Lucas och Marcus från två av utbildningarna på Campus Karlshamn berättar om ett av sina studentprojekt.

Studentpresentation

Anton och Viktor läser Digital ljudproduktion och berättar om ett av sina studentprojekt.

Här studerar du

Precis på kajkanten i Karlshamn ligger Campus Karlshamn, vårt mindre campus som helt fokuserar på våra utbildningar inom digitala medier.

 

Flygfoto över Campus Karlshamn

 

Frågor?

Daniel Nilsson

Programansvarig:

Daniel Nilsson

daniel.nilsson@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

0455-38 53 00

Utbildningar inom området

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Liknande utbildningar

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×