Tekniskt basår

60 FUP

:
  • Studietid: 2022 vecka 34 till 2023 vecka 22
  • Ort: Karlskrona
  • Undervisningsform: Campus, dagtid, heltid
  • Anmälningskod: BTH-87058
  • Språk: Undervisningen ges både på svenska och engelska.

Länk till välkomstbrev från ansvarig lärare finns här senast 3 veckor innan kursstart.

Tekniskt basår

Ett tekniskt basår ger dig behörighet, kunskap och en perfekt grund för mängder av utbildningar inom teknik – och en garanterad studieväg vidare på BTH. Du som läser distansprogrammet kan genomföra de flesta momenten på din hemort.

Garanterad plats på BTH:s ingenjörsprogram

Ett tekniskt basår ger dig den behörighet du behöver för att läsa vidare till ingenjör på vilken högskola som helst. Många väljer dock att stanna kvar på BTH – både på grund av vårt utbud och rykte inom ingenjörsutbildningar, men också eftersom ett avklarat basår ger platsgaranti på valfri ingenjörsutbildning vid BTH, bara du söker innan sista anmälningsdag.

Ett studiekomplement eller sätt att byta riktning

Tekniskt basår är en förberedande utbildning för dig som vill läsa en teknisk utbildning men saknar den behörighet som krävs. Kanske har du valt någon annan akademisk väg, läst något annat än teknik på gymnasiet, eller har av någon annan anledning inte behörighet för tekniska studier. Då finns Tekniskt basår.

Ett års utbildning – och all behörighet och kunskap du behöver för att gå vidare

Det tekniska basåret innebär att du under ett års tid läser matematik, fysik samt kemi. Kurserna är anpassade så att du får en bra grund att stå på i dina fortsatta ingenjörsstudier, och lärarna på tekniskt basår undervisar även på BTH:s ingenjörsprogram.

Campus eller distans

Tekniskt basår finns med två olika studieformer – antingen som campusstudier eller som distansstudier. Du väljer det som passar dig bäst. Läs mer nedan hur undervisningen är upplagd ifall du väljer distansvarianten.

Distansprogram med endast tre till fyra träffar per termin på campus

Tekniskt basår på distans är utformat så att du kan genomföra över 95 procent av utbildningen på din hemort eller i din region. Det är endast tre till fyra dagar per termin då undervisningen är förlagd till campus i Karlskrona. Övrig undervisning sker via inspelade föreläsningar med efterföljande online-träffar då du får möjlighet att diskutera och arbeta tillsammans med dina lärare och kurskamrater. Vidare ingår ett antal obligatoriska laborationer som kan genomföras på hemmaplan.

Detta program ges både på campus och på distans!

Kurser och innehåll

Kurser hösttermin 2022

, 12 fup

, 8 fup

, 15 fup

Kurser vårtermin 2023

, 10 fup

, 15 fup

Fördelen med att ha gått ett teknisk basår är att du redan är inne i studietempot, jämfört med dem som kommer direkt från gymnasiet.

Gustav
Tidigare student, Tekniskt basår

Studentintervju

Vill du veta mer om programmet?

Foto på André

Jag heter André och läser just nu Civilingenjör i AI och maskininlärning. Tidigare läste jag Tekniskt basår. Har du en fråga om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga André

Läs en intervju med André

Här studerar du

På Campus Gräsvik hittar du utbildningar inom teknik, IT, fysisk planering, industriell ekonomi samt hälsa och vård. 

Campus Gräsvik ligger precis vid vattnet, här finns till och med en badbrygga 50 meter från föreläsningssalarna. Från det moderna bibliotekets studieplatser har du utsikt över havet och utanför finns motionsslingor som tar dig genom skogspartier och längs stranden. 

 

Flygbild över Campus Gräsvik

Frågor?

Profilbild

Programansvarig:

Per Gralvik

per.gralvik@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se

0455-38 53 00

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×