Välkomstbrev Tekniskt basår – HT-22 distans

Grattis - nu börjar ditt studentliv!

Välkommen till programmet Tekniskt basår!

Det här programmet ges på distans. För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Registreringen är öppen 29 juli till 8 augusti 2022. Om du inte registrerar dig kommer du förlora din plats på programmet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 22 augusti 2022. Klockan 09.00 hälsar rektor Mats Viberg dig välkommen till BTH vilket kommer sändas via Zoom, länk kommer finnas i Studentportalen. Uppropet sker 22 augusti kl. 14:00 via Zoom nk. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Mer information om introduktionsveckan inklusive schema kommer att publiceras i Studentportalen.

Ni som söker studiemedel för heltidsstudier för hela basåret ska ansöka enligt nedan på csn.se.

Basårets studier pågår under 41 veckor men ger endast rätt till studiemedel för 40 veckor. Registrering (i Ladok för studenter) ligger till grund för CSN:s beslut om du har rätt till studiemedel. Glöm inte att söka för hela året på en gång.

Skolform: Universitet/Högskola

Skola: Blekinge Tekniska Högskola

Utbildning eller kurs: Basår/Bastermin gymnasienivå, GY, Karlskrona

Studietid och omfattning:

2022-08-22 -2023-01-08 Heltid

2023-01-16 – 2023-06-04 Heltid

Varmt välkommen till BTH!

Per Gralvik

Programansvarig

per.gralvik@bth.se

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto

Du kan aktivera ditt studentkonto när du fått e-post från BTH om studentkontot. Information och länk till aktivering finns i Studentportalen. Om du inte fått e-post om studentkonto en vecka innan registreringsperioden stänger, vänligen kontakta  IT-helpdesk.

2. Registrera dig på kurserna

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Registrering gör du i Ladok för studenter, logga in med ditt studentkonto. Registreringsperioder hittar du här. Vid frågor, kontakta studentreception@bth.se. 

3. Delta på programuppropet

Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.


Mer information

På sidan Nyss antagen finns en checklista inför studiestart och information om bostad, schemasökning, studentstöd, studentkåren och mycket annat.

I Studentportalen kan du hitta mer information för dig som ny student, schema för introduktionsveckan, lärplattformen Canvas och kontaktuppgifter till BTH.

Lärplattform och utrustning

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. I Canvas finns mer information om dina kurser och exempelvis inspelade föreläsningar, föreläsningsanteckningar, inlämningsuppgifter, diskussionsforum och tester med mera. Som student på BTH har du tillgång till e-mötestjänsten Zoom. Detta verktyg används för viss digital undervisning och möten med lärare och andra studenter. Här hittar du mer information om Canvas och hur du installerar Zoom.

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus i Karlskrona och Karlshamn. Du behöver även ha tillgång till webb- eller inbyggd kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du rekommendation om prestanda för din dator.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 12 fup Studietid: 2022 vecka 34 till 2023 vecka 02 Kurskod: FY0003

, 15 fup Studietid: 2022 vecka 34 till 2023 vecka 02 Kurskod: MA0005

, 8 fup Studietid: 2022 vecka 39 till 2023 vecka 12 Kurskod: KE0003

Känner du dig lite ringrostig i matematik kan du besöka Förberedande matematik. Det är en öppen sida med föreläsningar och filmer. Inför basårsstarten kan du kolla på materialet under matematik 2c för repetition.

Både Fysik Alfa och Kemi Alfa innehåller laborationer och vissa av dessa kommer att ske på campus i Karlskrona. Därför är det viktigt att du redan nu lägger in dessa i kalendern. Höstens träffar är fredag v42, torsdag och fredag v46 och fredag v50. Vårens träffar är fredag v6, v10 och v18. 

Kurslitteraturen kommer ni att hitta på kurssidan i canvas. Lärarplattformen canvas har ni tillgång till ca 2-3 veckor innan kursstart.

Bra att veta

På BTH arbetar vi för att alla nya studenter ska komma in i sina studier, hitta sin plats, få nya kompisar och känna sig hemma på våra campus i Karlskrona och Karlshamn. Preppen är en form av introduktionsprogram som vi vill erbjuda alla våra nya studenter på BTH som börjar på grundnivå. Läs mer om Preppen i Studentportalen.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×