Civilingenjörsutbildningar

Civilingenjörsutbildningar

Vill du vara med och utveckla framtidens teknik? Då ska du studera till ingenjör. Vi erbjuder utbildningar som leder till examen som civilingenjör och högskoleingenjör. 

Med en ingenjörsexamen i bagaget har du mycket stora chanser att få ett intressant arbete på framtidens arbetsmarknad, både i Sverige och internationellt.

Efterfrågan på ingenjörer har varit jämn över tid och företagen spår en fortsatt god efterfrågan framöver, då stora kullar nu går i pension.

En ingenjör kan arbeta inom många olika områden, beroende på vilken inriktning utbildningen har och vilken bransch det gäller. För mer information om ingenjörsyrket och lön, läs mer på Sacos hemsida.

På BTH kan man läsa antingen till högskoleingenjör (180hp) eller till civilingenjör (300hp). Som högskoleingenjör kommer man snabbare ut på arbetsmarknaden, men som civilingenjör får man större möjlighet att specialisera sig.

Utveckla framtidens lösningar

Den femåriga utbildningen till civilingenjör ger dig en bred grund inom teknikområdet samtidigt som du kan specialisera dig och nå djupare kunskaper inom det område du valt. Ofta arbetar civilingenjörer exempelvis med utveckling av nya produkter, som expert, med att leda projekt eller vara chef. Du har stora möjligheter att få ett intressant och utmanande jobb som expert eller ledare inom näringslivet.

Stark forskning

Vill du fortsätta inom akademin med forskarstudier och sedan som lärare, finns goda möjligheter även till det. BTH har trots sin relativa litenhet en stor andel forskning. Idag utgör forskning och forskarutbildning en tredjedel av verksamheten. BTH är bland de främsta i världen inom programvaruteknik och hållbar utveckling.

Läs mer om forskning på BTH

Intervju med tidigare student My Westerdahl (5 min)

My visste att hon ville jobba med ledarskap när hon sökte till utbildningen Civilingenjör i industriell ekonomi vid BTH. Idag jobbar hon som nationell utbildningschef på Alten i Göteborg.

Intervju med tidigare student Sara Ghorbanian (2 min)

Sara jobbar idag som IT-säkerhetsanalytiker på Corsec. Tidigare läste hon Civilingenjör i datorsäkerhet vid BTH. Hon berättar vad hon lärde sig under utbildningen och vad hon tyckte om BTH.

 

Internationellt studentprojekt

Inför avresan till Stanford University (1 min)

Hassan Safawizadeh läser maskinteknik med inriktning innovativ och hållbar produktutveckling. Tillsammans med tre andra studenter vid BTH ingår han i ett internationellt studentprojekt tillsammans med studenter från Standford University i USA. Vi träffar Hassan inför deras avresa till Standford.

Att arbeta i ett internationellt studentprojekt (4 min)

Louise, Kristian, Noor och Hassan delar med sig av sina erfarenheter med att arbeta i ett internationellt studentprojekt, bland annat måste tidsskillnaden mellan olika världsdelar beaktas.

Möt några tidigare studenter

NAMN: Tobias Andersson
ORT: Linköping, Sverige
UTBILDNING: Civilingenjör i spel- och programvaruteknik samt utbytesstudier i Japan
YRKE: Systemutvecklare, Saab Aeronautics
ARBETSUPPGIFTER: Utvecklar stöd och underhållssystem för JAS 39 Gripen.
Programmerar huvudsakligen i C#.
Anton Andersson NAMN: Anton Johannes Andersson
ORT: New York, USA
UTBILDNING: Civilingenjör i spel och programvaruteknik
YRKE: Gameplay Programmer, Avalanche Studios
ARBETSUPPGIFTER: Programmerar gameplay logic till spel som utvecklas av Avalanche Studios.
Helen Wilhelmsson NAMN: Helen Wilhelmsson
ORT: Karlskrona, Sverige
UTBILDNING: Civilingenjör i industriell ekonomi
YRKE: Produktchef, Telenor Connexion
ARBETSUPPGIFTER: Arbetar med utveckling, implementering och underhåll av IoT-tjänster i linje med Telenor Connexions strategi och långsiktiga målsättning.
David Hedenbro NAMN: David Hedenbro
ORT: Stockholm, Sverige
UTBILDNING: Civilingenjör i industriell ekonomi
YRKE: Nordic Sales Analyst, Bacardi AB
ARBETSUPPGIFTER: Ansvarar för sälj och marknadsanalyser inom Norden och för att konkretisera lång- och kortsiktiga strategier till säljmål.