Utlandsstudier

Information om utlandsstudier

Fem års heltidsstudier på ett intensivt och utmanande program, som civilingenjörsprogrammet i Industriell Ekonomi vid BTH är, kan kännas som en lång tid. Även om en väsentlig del av programmets kurser ges tillsammans med våra internationella mastersprogram, så är det mycket nyttigt att byta miljö och få lite nya perspektiv och nya vänner samt komplettera det kursutbud vi erbjuder på BTH, utifrån studentens egna intressen och styrkor.

Vi uppmuntrar därför våra studenter att spendera en av programterminerna utomlands, företrädesvis under höstterminen i årskurs 4 då mängden valbara kurser är som störst och de flesta obligatoriska teknikinriktningsspecifika kurserna är slutförda.

Inför ansökningsomgången vårterminen 2018 bjuder Internationella kontoret in till informationsmöten för att berätta om utbytesmöjligheter via BTH:s partneruniversitet och hur du ansöker:

TORSDAG 8 FEBRUARI

TORSDAG 15 FEBRUARI

TORSDAG 22 FEBRUARI

Tid och plats för alla träffar:

Kl. 12:00 – 13:00 i sal J1270 Campus Gräsvik

Anmälan är obligatorisk och görs per e-post till out.exchange@bth.se

Vi bjuder på smörgås – meddela om du vill ha ost, skinka eller vegetarisk i din anmälan!

Inom programmet har vi ca 8 utresande programstudenter per läsår. Under 2015-2017 har utresande inom programmet primärt skett till:

Politécnico di Milano, Italien.

ECE Paris, Frankrike.

Telecom Sud Paris, Frankrike.

Vrije University Amsterdam, Nederländerna.

School of Business FHNW, Basel, Schweiz.

Universidad Del Pais Vasco, Bilbao, Spanien.

Shanghai Second Polytechnic University, Kina.

University of Electro-Communications, Tokyo, Japan.

Mer information om ansökningsprocessen, stipendier, avtal och kontaktuppgifter till medarbetarna på vårt Internationella kontor (IK) – som är de personer som har bäst kunskap om vad som gäller just nu – finner du här.