Digitala medier och spelteknik

Digitala medier och spelteknik

Under din utbildning ägnar du dig åt berättande och de uttrycksmedel som behövs för att fånga, övertyga, glädja och underhålla. Inom digitala medier krävs en mängd olika kompetenser för framtidens digitala upplevelser. Medieutvecklingen går i en rasande fart, men i grunden ligger alltid berättelsen och den form du väljer att ge den.

Du utvecklar din förståelse för teknik och hur den på bästa sätt bör utnyttjas för att ta fram och utveckla prototyper, verktyg, modeller, grafik och kunskap inom området. För ett lyckat spelprojekt krävs att olika utvecklarroller effektivt samarbetar i team, vilket du lär dig göra redan under din utbildning. Spelteknik används primärt inom spelbranschen men även inom andra teknikområden.

BTH:s utbildningar i digitala medier och spel spänner över ett brett område – från programmering till grafik, ljud och bild i digitala berättelser.

Våra studenter gör skillnad i mediebranschen i Sverige och internationellt

Alumnintervju (3,30 min)

Gustav Landbecker, ljuddesigner på Europa Sound & Vision. Är aktuell med ljudläggning, redigering och mixning av Springfloden, en tv-serie som sändes på SVT. 

Ludvig Kullberg, VO-producer på Dice. Aktuell som producent för alla röstinspelningar i spelet Star Wars Battlefront. Spelet har sålts i över 12 miljoner exemplar. 

Jonas Hellberg, ljuddesigner på Fatshark Games. Aktuell som ljuddesigner i spelet Warhammer: End Times – Vermintide.

Fredrik Dalenfjäll, tidigare student (5 min)

Fredrik hade inga förkunskaper i digital ljudproduktion när han sökte till utbildningen vid BTH. Idag jobbar han på Cimneys studio och är en internationellt prisad ljudläggare.

Studentprojekt

Studentprojekt, digital ljud- och bildproduktion (1 min)

Studenter från utbildningarna Digital ljudproduktion samt Digital bildproduktion visade upp sitt projektarbete på Creative Coast Festival.

Gemensamt studentprojekt (1 min)

Lucas och Marcus läser Digital bildproduktion och Digital ljudproduktion vid Campus Karlshamn och berättar om sitt studentprojekt.

SPÄNNANDE PROJEKT OCH FORSKNING

Samarbete sker mellan olika utbildningsprogram och med kommun, näringsliv och föreningar som är i stort behov av just din förmåga att förmedla budskap och bygga förståelse hos kunder. Du får möjlighet att ta del av forskning som bedrivs i och kring din utbildning: studier av ord- och bilduttryck i mobila medier, samspel mellan teknik, estetik och individ i gestaltande digitala produktioner samt i gränsskiktet mellan producent och konsument i nya medier.

Arbetsmarknad

Efter utbildningen kan du söka dig vidare till ytterligare studier lokalt, nationellt och internationellt. Du är attraktiv på arbetsmarknaden bland annat tack vare din tekniska kompetens, erfarenhet av teamarbete och din förmåga att kunna utmana rådande normer inom mediebranschen genom innehållet i dina produktioner.

 FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

CAMPUS KARLSHAMN

www.facebook.com/groups/campuskarlshamn/

www.instagram.com/bthdigitalamedier/