Datavetenskap, programvaruteknik och spelteknik

Datavetenskap, programvaruteknik och spelteknik

Inom datavetenskap, programvaruteknik och spelteknik utvecklar du programvara i nya produkter och tjänster, till exempel inom spel, IT-säkerhet och AI och maskininlärning.

Programvara, eller mjukvara, finns överallt i vår vardag. För att utveckla mjukvara krävs inte bara teknisk kunskap, utan också förståelse för hur programmen används och förmåga att driva utvecklingsprojekt. Genom ett nära samarbete med industrin får du tidigt kontakt med näringslivet och kontakter inför ditt framtida yrke.

Våra utbildningar inom data och IT spänner över ett brett område och leder till olika karriärer. Möjligheterna är många och kompetens från en bra utbildning inom mjukvaruutveckling, IT-säkerhet, spelteknik, programmering och liknande ämnen ger förutsättningarna du behöver för ett utvecklande yrkesliv.

 

Jag har alltid varit intresserad av teknik. Skolan har ett bra rykte, både från tidigare studenter och arbetsgivare, så valet var egentligen aldrig särskilt svårt.

Oscar
Student, Webbprogrammering

Utbildningar inom området

Studieort

Undervisningsspråk

Nivå

Programstart

Visa endast

Studietakt

Ericsson Space Lab – här bestämmer studenterna

Labbet fungerar som en mötesplats för studenter, forskare och företag och finns för att studenter ska kunna testa sina kunskaper och uppfinna ny teknik.

Spel skapade av studenter

Visste du att vi erbjuder fem olika utbildningar med inriktning mot spel? I filmen nedan hittar du ett litet urval av vad våra studenter skapat senaste tiden.