Verksamhetsförlagd utbildning – VFU

Verksamhetsförlagd utbildning - VFU

I din sjuksköterskeutbildning ingår verksamhetsförlagd utbildning (VFU) som praktiskt kompletterar de teoretiska studierna. Här får du tillämpa dina teoretiska kunskaper och omsätta dem i praktiken, vilket gör dig väl förberedd inför ditt framtida yrkesliv. VFU innebär att studierna är förlagda till en enhet inom Hälso- och sjukvården,  som student genomför du 32 timmar VFU per vecka. VFU-platserna är förlagda inom hela Blekinge län.

Under grundutbildningen till sjuksköterska erbjuds du även möjlighet att göra din VFU utomlands som utbytesstudent.

Karta över Blekinge

Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU:n) vid BTH får toppbetyg bland studenterna visar en enkätstudie som Vårdförbundet Student gjort. VFU:n är en central del i sjuksköterskeutbildningen.

Verksamhetsförlagd utbildning är en av många grundläggande stenar i att utveckla yrkeskompetensen hos de blivande sjuksköterskorna. För tredje året i rad genomför Vårdförbundet Student en VFU-undersökning bland studentmedlemmarna. Likt förra året hamnar BTH i topp.

– Vi är glada att vår sjuksköterskeutbildning åter rankas bland de tre bästa i landet. Ett betyg som grundas på en väl utvecklad organisation för VFU i ett nära samarbete mellan BTH, Landstinget Blekinge och länets kommuner, säger Doris Bohman, prefekt vid institutionen för hälsa.

Läs hela rapporten här.

Studieort

Undervisningsspråk

Utbildningstyp

Nivå

Terminstart

Visa endast

Studietakt

Utbildningar inom vård och hälsa på BTH