Campus

Våra Campus

BTH har två campus i Blekinge. Huvudcampus ligger i Karlskrona och det andra i Karlshamn. Båda två ligger utefter en 60 kilometer lång sträcka av Blekinges östersjökust. 

Map

Hitta på Campus Gräsvik, Karlskrona

BTH_Campus_Karlskrona

Hus A

Reception. I receptionen får du hjälp med P-tillstånd, BTH-kort, lånecykel med mera.

Hus C
Institutionen för fysisk planering

Hus D
BTH forsknings- och utbildningsklinik
Café Länken

Hus G
Studenthälsan

Hus H
Biblioteket
Studentkårens expedition
Institutionen för hälsa
Institutionen för datavetenskap

Hus J
Multisalen J1504
Restaurang Bistro J

Institutionen för datavetenskap
Institutionen för industriell ekonomi
Institutionen för maskinteknik
Institutionen för matematik och naturvetenskap
Institutionen för programvaruteknik
Institutionen för strategisk hållbar utveckling

Enheten för utbildningsutveckling
Gemensamt verksamhetsstöd
Ledningsenhet
Ledningskansli

Hitta på Campus Karlshamn

BTH_Campus_Karlskrona

Hus A
Institutionen för teknik och estetik

Hus B
Institutionen för datavetenskap
Institutionen för teknik och estetik
Bibliotek
Studenthälsan

Studenterna har ett kårhus som ligger fem hundra meter från campus.

 

Campus Gräsvik, Karlskrona

BTH:s studenter är mycket eftertraktade oavsett om de ska anställas lokalt, nationellt eller internationellt.

BTH:s utbildningar till ingenjör, inom IT och data, industriell ekonomi, vård samt i fysisk planering ligger i Karlskrona. I Karlshamn finns de medietekniska utbildningarna.

Du kommer upptäcka att Blekinge skärgård är en unik miljö att bo och vistas i. Karlskrona grundlades 1680. 1998 utsågs staden av FN, tack vare sin obrutna varvshistoria, till världsarvsstad.

Staden erbjuder, förutom en storslagen arkitektur på ett av norra Europas största torg, också ett rikt näringsliv i miljöer där gammalt möter nytt. Här finns allt från den mindre företagaren till stora multinationella företag. Ett nära samarbete mellan näringsliv och BTH har lett till att flera av Karlskronas företag är ledande inom ett antal nya kunskapsområden.

På Campus Gräsvik i Karlskrona studerar cirka 3600 studenter, varav 500 internationella. Högskolans bibliotek fungerar som en mötesplats där du kan utbyta kunskap och skaffa nya vänner.

Campus Gräsvik har en egen brygga och ligger intill Blue Science Park, ett affärsnätverk inom IT- och telekombranschen. Detta ger stora möjligheter till samarbeten både inom utbildning och forskning.

I Karlskrona är det alltid nära till shopping, kultur, nöjen, skog och bad. Havet ger möjlighet till en spännande fritid som student. Varför inte prova på dykning, segling, havskajak eller fiske i din nya studentstad?

För att hitta på Campus Gräsvik är det enklast för dig att gå till entrébyggnaden, hus A. Det är den runda träbyggnaden mitt på området. Där hittar du BTH:s reception som kan guida dig vidare.

Gatuadress – Valhallavägen 1, Karlskrona

Campus Karlshamn

BTH:s studenter är mycket eftertraktade oavsett om de ska anställas lokalt, nationellt och internationellt.

När du anländer till Blekinge, kommer du att upptäcka att Blekinge skärgård är en verkligt unik miljö att bo och vistas i. I Karlshamn finns de medietekniska utbildningarna. BTH:s utbildningar till ingenjör, IT och data, industriell ekonomi, vård samt fysisk planering ligger i Karlskrona.

Karlshamn har som stad sina rötter i 1660-talet. Då såg kronan möjligheter att skeppa timmer från hamnen. Idag är Karlshamns hamn en av Sveriges viktigaste hamnar.

Campus Karlshamn ligger vackert beläget vid havet, precis i utkanten av stadens centrum. Här finns programmen Digitala spel, Digital bildproduktion och Digital ljudproduktion. Studenterna vid de olika programmen arbetar ofta ihop i projekt och utvecklar sina kunskaper för att gemensamt skapa en färdig produkt.

Som student på Campus Karlshamn har du stor frihet att själv eller tillsammans med andra utforma dina projekt och välja dina uttrycksformer. Du har tillgång till ljudstudio, fotostudio, redigeringsrum, salar och bibliotek under dygnets alla timmar. Utöver detta finns också en modellverkstad där du kan utveckla ditt analoga skapande.

På campus finns en stark gemenskap mellan studenterna och det är lätt att skaffa sig ett kontaktnät som är värdefullt i ett framtida yrkesliv. På campus finns även NetPort Science Park med företag inom bland annat upplevelseindustrin.

Oavsett var du befinner dig i staden är det alltid nära till Östersjön och till naturupplevelser. Karlshamns historia syns i stadsbilden. Det finns gott om charmiga gågator runt om i Karlshamn med mysiga caféer, shopping, pubar och restauranger samt annat nöjesliv. Karlshamn är också känt för sitt aktiva musik- och teaterliv.

Campus Karlshamn ligger mitt emot Gameport (Blekinge Business Incubator) vilka har samarbete med BTH. Studentbostäder finns på Fridhem, vilket endast är en bussresa på ca 10 minuter och badplatsen Väggabadet är en promenad på ca 17 minuter från campus.

Gatuadress – Biblioteksgatan 4, Karlshamn