En dag med matematik i fokus – för både elever och lärare

Elever testar matematik

Den 1 november är det Möjligheternas dag på BTH – en dag fylld med utmanande och spännande matematikaktiviteter för både elever och lärare.

Tisdagen den 1 november möts elever med särskild begåvning och intresse för matematik på BTH för att dyka ner i matematikens underbara värld.

-Vi erbjuder aktiviteter för elever i alla åldrar – allt ifrån förskoleklass upp till årskurs 9. Aktiviteterna leds av pedagoger och anpassas så att alla elever ska få utmaningar och nya kunskaper, berättar Eva Pettersson, en av grundarna av Mattetalanger.

Syftet med Möjligheternas dag är att utmana sig i matematikaktiviteter tillsammans med andra intresserade barn och ungdomar.

Prisbelönt föreläsare
Nytt för i år är att man även erbjuder en fortbildningsdag för grundskollärare – en konferens om utmanande och inspirerande undervisning i matematik och programmering för grundskolan.

-Under dagen kommer vi att djupdyka i frågor och exempel om differentierad undervisning, hur vi säkerställer progression i undervisning samt hur förvaltningar kan stödja lärares och skolors arbete med att utmana varje elev, berättar Linda Mattsson, på Mattetalanger.

Vidare lyfts vikten av tidiga insatser för elever som vill och kan mer, i matematik och programmering, för att skapa förutsättningar för förändring och utveckling i världen.

Passet om differentierad undervisning leds av Cecilia Christiansen, flerfaldigt prisbelönt matematiklärare, läromedelsförfattare, lärare på lärarutbildning och en föreläsare som genom åren drar fulla hus på matematikbiennaler.

Mer om Mattetalanger
Mattetalanger drivs av Eva Pettersson, prorektor med fokus på utbildnings- och kvalitetsfrågor på BTH och Linda Mattsson, lektor i matematik med fokus på problemlösning på BTH. Linda undervisar även högstadieungdomar med särskilt intresse för matematik.

 

Ta chansen och anmäl dig till Möjligheternas dag!

BTH har 100 kostnadsfria platser för elever och 50 för lärare. 

23 september 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×