Ingenjörsutbildningar

Ingenjörsutbildningar

Plugga till ingenjör och utveckla framtidens teknik. En ingenjörsutbildning hos oss är en bra början.

Som ingenjör kan du arbeta inom många olika områden, det finns många utbildningsinriktningar att välja på – som i sin tur ger många vägar att gå. En examen ger dig helt enkelt stora möjligheter att skapa en intressant och meningsfull karriär, i Sverige eller någon annanstans i världen.

Nedan hittar du våra olika ingenjörsprogram – både på högskole- och civilingenjörsnivå – alla inom områden som förändrar framtiden.

Utbildningar inom området

Varför bli ingenjör? Och vilken examen?

Att bli ingenjör – att lära sig att lära och snabbt ta sig framåt

Det jag har fått mycket hjälp av är det mindset som många av mina lärare och professorer framförde – ”Fail fast and fail often”.

Daniel Larmark
Tidigare student, Civilingenjör i maskinteknik
System Owner Short Range Radar, Scania Group

Daniel gick Civilingenjör i maskinteknik och jobbar idag på Scania Group.

– Jag är systemägare för Scanias kortdistansradar, en radar som möjliggör ADAS-funktionalitet (Advanced Driver Assistance Systems) på lastbilar och bussar.

På BTH trivdes han med studiemiljön, öppenheten och att han fick en personlig kontakt och support, eftersom skolan inte är så stor som en del andra.

– Jag lärde mig att lära väldigt snabbt, vilket jag kunnat utnyttja i min karriär – att snabbt anpassa sig till olika situationer, men även ta åt mig information och utnyttja den på rätt sätt för att ta mig framåt.

Framtiden inom maskinteknik är enligt Daniel lovande, särskilt hans område, fordonsbranschen.

– Det vi jobbar mot nu är ”The Shift”, som vi kallar det. Det är mycket miljötänk, en ständig förbättring för att minska bränsleförbrukning, optimera och få ut maximalt av våra produkter – för miljön, helt enkelt.

Projekt i verkligheten

Jag har länge haft ett intresse för både ingenjörskonst och datorsäkerhet. BTH blev det självklara valet eftersom utbildningen bara fanns här.

Adam
Student, Civilingenjör i datorsäkerhet

Marin teknik, maskinteknik eller spelteknik?

Studenten Sofia berättar mer om marin teknik, och varför hon valde att studera på BTH. (2:19)

Hör om studentprojektet ReGlove som gjordes i samarbete med Volvo och Stanford University. (3:14)

Studenten My berättar om Civilingenjör i spelteknik tillsammans med lärarna Veronica och Marcus. (2:09)

Om jämlikhet och mångfald på BTH

Inte behörig?

Gå ett Tekniskt basår så höjer du din behörighet och får platsgaranti på alla våra ingenjörsprogram.

Läs mer och anmäl dig till Tekniskt basår

Studentprojekt

Plugga till ingenjör på BTH

Om de olika ingenjörsinriktningarna

AI och maskininlärning
Martin berättar vad artificiell intelligens egentligen är, och vad skillnaden mellan den mänskliga hjärnan och datorn är.

 

Datorsäkerhet
Anton pratar om säkerhetshot och dataintrång samt vilka utbildningar som finns för den som är intresserad av att arbeta med datorsäkerhet.

Industriell ekonomi
Martin berättar hur kunskaper i industriell ekonomi kan skapa förändring och påverka ny teknik samt hantera och realisera teknikens potential.

 

 

Marin teknik
Det är ur havet vi kommer att hämta framtidens resurser. Oskar berättar om utbildningen med marin spets som finns i Sveriges nav för marinteknisk utveckling, Karlskrona.

Maskinteknik
Christian berättar att produktutveckling är som att kopiera naturens egna geniala lösningar, samtidigt som man använda digitala modeller för att uppnå önskvärda och hållbara lösningar.

 

 

Mjukvaruutveckling
Tid, kostnad och resultat – det måste du ha koll på om du vill bli en bra mjukvaruutvecklare. Conny berättar varför det är viktigt och hur du når dit genom att träna på att jobba effektivt i team.

Spelteknik
Marcus och Veronica berättar allmänt vad spelteknik handlar om – och vad du kan förvänta dig av och efter civilingenjörsutbildningen inom spelteknik. (4:49)

 

 

 

 

 

 

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Ingenjörsutbildningar