Högskoleförberedande utbildningar

Högskoleförberedande utbildningar

Funderar du på att plugga på högskola? Har du inte tillräcklig behörighet för det du vill plugga? Här hittar du högskoleförberedande program, kurser och kurspaket som hjälper dig hitta formen för akademiska studier överlag, lyfter din behörighet eller förbereder dig för studier.

Tekniskt basår - ett år, många möjligheter

Vill du plugga teknik men saknar behörighet? Då är Tekniskt basår en bra lösning – du väljer om du vill gå utbildningen på campus eller på distans. 

Ett tekniskt basår ger ger behörighet till ingenjörsutbildningar, samtidigt som du kommer in i hur det är att studera på högskola. Det ger dina kommande studier en flygande start och dessutom har du platsgaranti på något av våra ingenjörsprogram när gått ett tekniskt basår.

Kurspaket Introduktion till högskolestudier 15 hp

Det här är ett kurspaket som förbereder dig för studier vid en högskola eller universitet.

Du får en introduktion till begrepp och metoder anpassade för de krav som ställs i högre utbildning. Du får också träning i skrivande, informationssökning och studieteknik.

Har du svenska som andraspråk ger kurspaketet ett utmärkt tillfälle att ytterligare stärka dina färdigheter i det svenska språket.

Läs mer om kurspaketet

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Högskoleförberedande utbildningar