Master- och magisterutbildningar

Master- och magisterutbildningar

Kunskap kan man aldrig få för mycket av. En avancerad utbildning på master- eller magisternivå ger dig fördjupade kunskaper – och möjligheter att utveckla och förändra din karriär och ditt yrkesliv.

Efter en kandidatutbildning, och kanske en period inom arbetslivet, kan du ta ännu ett akademiskt steg. En utbildning på avancerad nivå ger dig möjlighet att gå vidare och fördjupa dig inom ditt område. Med en master- eller magisterexamen kan du byta yrkesroll, få en ny eller mer specifik inriktning – eller satsa på forskarstudier.

Skillnaden på master- och magisterexamen? En magisterutbildning är på 60 högskolepoäng och en master på 120 högskolepoäng. För båda gäller att du kan läser i en internationell miljö och att flera av programmen ges på engelska.

BTH har många bra lärare som engagerar sig för att ge dig den bästa utbildningen. Som student har du även möjlighet att påverka din utbildning.

Gylsen
Student, Masterprogram i stadsplanering

Alumner

VISHAL

Ort: Lund, Sverige
Yrke: Project Manager, Sony Mobile Communications AB
Arbetsuppgifter: Ansvarig för kvaliteten på portföljen för Sony Mobile-enheter för Latinamerikanska marknader och hanterar även arbetsflödesprocesserna för avdelningen.

ARASH

Ort: Stockholm, Sverige
Yrke: Projektledare, Tillväxtverket
Arbetsuppgifter: Hjälper miljöteknikföretag att kommersialisera sina innovationer genom olika nationella och globala insatser.

VI förändrar världen till det bättre!

BTH finns för att förbättra världen (2:48, textad)

Bredden på MBA-programmet var mycket värdefull för mig. Även om jag redan har jobbat i många år gav det en inblick och djupare kunskap.

Lars
Student vid MBA-programmet

Därför BTH

BTH-forskare med på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens 100-lista

Marie Netz, forskare i datavetenskap vid BTH, finns med på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens 100-lista. Listan samlar forskning som kan ligga till grund för innovation i form av nya företag, nya produkter och tjänster, affärsutveckling eller annan form av nytta.

Läs mer här!

The programme is focused on the software development process currently used in industry and practical knowledge that software engineers need today.

Muhammad
Student, Masterprogram i Software engineering

Livet på campus

Att äta sin lunch vid havet ger en extra guldkant. Lokalerna är moderna, det är viktigt för mig.

Adam
Civilingenjör i datorsäkerhet

 

Morgondagens teknik och orörd natur

Plugga där forskningen är i världsklass. Där du har tillgång till moderna lokaler, får jobba tätt med moderna företag och bygga en språngbräda ut i världen. Där du skaffar kompetens och möjligheter att förändra världen. 
Men också där skogen möter havet. Där du kan skriva uppsats ackompanjerad av vågbrus och fågelsång – på en sommarljummen klippa, efter ett bad.  

Välkommen till våra två campus vid vattnet – Campus Karlshamn och Campus Gräsvik.

Karlskrona - en stad på öar

Världsarvsstaden Karlskrona ligger på ett antal öar, så havet är alltid runt hörnet. Naturupplevelser finns nära – både till havs och på land – och du har ett perfekt läge att prova på kajak, långfärdsskridskor, isjaktsegling, vandring, dykning och annat – strax utanför dörren.  

Lika nära hittar du kultur i form av historia, konst och musik, och här finns också en mängd olika idrottsföreningar, vissa bara för studenter.  

BTH har ett nära samarbete och utbyte av kunskap och erfarenhet med näringslivet, vilket har lett till att flera företag här är ledande inom flera nya kunskapsområden. Ett rikt näringsliv frodas i unika, historiska miljöer. 

Läs mer om vad Karlskrona kan erbjuda på Visit Karlskrona.

Utbildningar på master- och magisternivå

Studieort

Undervisningsspråk

Nivå

Programstart

Visa endast

Studietakt