Master- och magisterutbildningar

Master- och magisterutbildningar

Kunskap kan man aldrig få för mycket av. En avancerad utbildning på master- eller magisternivå ger dig fördjupade kunskaper – och möjligheter att utveckla och förändra din karriär och ditt yrkesliv.

Efter en kandidatutbildning, och kanske en period inom arbetslivet, kan du ta ännu ett akademiskt steg. En utbildning på avancerad nivå ger dig möjlighet att gå vidare och fördjupa dig inom ditt område. Med en master- eller magisterexamen kan du byta yrkesroll, få en ny eller mer specifik inriktning – eller satsa på forskarstudier.

BTH har många bra lärare som engagerar sig för att ge dig den bästa utbildningen. Som student har du även möjlighet att påverka din utbildning.

Gylsen
Student, Masterprogram i stadsplanering

BTH är en språngbräda för idéer och en katalysator för förändring. Här börjar mycket av det som kommer att förändra framtiden – i samma korridorer som våra utbildningar. (2:48)

Bredden på MBA-programmet var mycket värdefull för mig. Även om jag redan har jobbat i många år gav det en inblick och djupare kunskap.

Lars
Student, MBA-programmet

(2:55)

Om du har en examen inom STEM och vill skaffa en konkurrenskraftig fördel i karriären är Masterprogram i industriell ekonomi och management 120 hp det optimala vägvalet.

– Mitt mål är att driva ett eget företag och programmet har hjälpt mig utveckla den tekniska kompetens och strategiska kunskap jag behöver för att göra det, säger Victor Gustafsson, student. Hör honom, lärare och forskare på BTH berätta mer om programmet.

(3:08)

Framtidens behov hos arbetsgivare runt om i världen har legat till grund för upplägget på  Masterprogram i Software Engineering 120 hp.

–  Det här är det bästa valet för någon som jobbat ett par år och vill putsa upp sina kunskaper och växa yrkesmässigt, säger Inshal Irsard, student. Hör honom och Mikael, programansvarig, berättar mer om programmet.

BTH-forskare med på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens 100-lista

Marie Netz, forskare i datavetenskap vid BTH, finns med på Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens 100-lista. Listan samlar forskning som kan ligga till grund för innovation i form av nya företag, nya produkter och tjänster, affärsutveckling eller annan form av nytta.

Läs mer om Marie och hennes placering på IVA:s 100-lista

Livet på campus

Att äta sin lunch vid havet ger en extra guldkant. Lokalerna är moderna, det är viktigt för mig.

Adam
Student, Civilingenjör i datorsäkerhet

 

Morgondagens teknik och orörd natur

Plugga där forskningen är i världsklass. Där du har tillgång till moderna lokaler, får jobba tätt med moderna företag och bygga en språngbräda ut i världen. Där du skaffar kompetens och möjligheter att förändra världen. 
Men också där skogen möter havet. Där du kan skriva uppsats ackompanjerad av vågbrus och fågelsång – på en sommarljummen klippa, efter ett bad.  

Välkommen till våra två campus vid vattnet – Campus Karlshamn och Campus Gräsvik.

Karlskrona - en stad på öar

Världsarvsstaden Karlskrona ligger på ett antal öar, så havet är alltid runt hörnet. Naturupplevelser finns nära – både till havs och på land – och du har ett perfekt läge att prova på kajak, långfärdsskridskor, isjaktsegling, vandring, dykning och annat – strax utanför dörren.  

Lika nära hittar du kultur i form av historia, konst och musik, och här finns också en mängd olika idrottsföreningar, vissa bara för studenter.  

BTH har ett nära samarbete och utbyte av kunskap och erfarenhet med näringslivet, vilket har lett till att flera företag här är ledande inom flera nya kunskapsområden. Ett rikt näringsliv frodas i unika, historiska miljöer. 

Läs mer om vad Karlskrona kan erbjuda på Visit Karlskrona.

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Utbildningar på master- och magisternivå

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×