Studentföreningar

Blekinge studentkår - av studenter, för studenter

Blekinge studentkår drivs av studenter, för studenter. I studentkåren jobbar vi aktivt med att arrangera en mängd olika typer av evenemang så att du kan ta del av och även själv engagera dig i att anordna. Bland annat ordnar vi introduktionsveckor för nya studenter i Karlskrona.

I början av mars anordnas BAM – Blekinge arbetsmarknadsdag som ger studenter en möjlighet att träffa folk från företag att potentiellt jobba hos.

På Campus Karlskrona finns Studentpuben Villan. För att få gratis entré till pubarna kan man visa upp Blekinge studentkårs medlemskap, men annars kan man komma in mot en inträdesavgift som student. Medlemskap till Blekinge studentkår ger dig, utöver gratis inträde till pubarna, en rad förmåner som rabatterade priser på evenemang, rabatter hos olika företag och mycket mer.

Du vet väl om att kåren även har ett studentombud som kan hjälpa dig i flera olika ärenden om du stöter på problem under dina studier?

 

Läs mer på vår hemsida

Sektioner

Studentkårens sektioner bedriver studiesocial verksamhet inom olika områden. Det är de som ser till att det sker event när skoltimmarna har passerat.

Kids logotyp

KIDS

Karlskronastudenternas Idrottssällskap erbjuder en mängd olika idrottsaktiviteter – fotboll, innebandy, badminton och basket. Vi arrangerar också turneringar, prova-på-dagar och andra sportrelaterade aktiviteter. Våra aktiviteter är till för alla, sportfånar som amatörer!

Kontakt: kids@bthstudent.se

Sexistenz logotyp

Sexistenz

Vi driver studiesociala evenemang bland annat på Studentpuben Villan. Vi anordnar årligen introduktionsveckan för nya studenter i Karlskrona, samt en aspirantperiod där vi introducerar nya studenter som vill engagera sig i kårlivet.

Kontakt: sexistenz@bthstudent.se

KPS logotyp

KPS, Karlskronas Pubsektion

Driver den ideella verksamheten Studentpuben Villan i Karlskrona. Puben erbjuder ett brett utbud av mat och dryck till studentpriser, och är öppen varje vecka för ”after schools” och kårkvällar. Dessutom anordnar vi bar- och drinkutbildningar för dem som vill fördjupa sina kunskaper och vara med att driva puben.

Kontakt: pubsektionen@bthstudent.se

SIT logotyp

SIT, Studentkultur i Tiden

Värnar om studentikosa traditioner, till exempel att du som student klär dig i den välkända ”ovven”. Vi har psångböcker, teknologmössor, kårband, ett utskott som bedriver körsång i typisk studentanda, och vi arrangerar ett av de finaste kåreventen, den årliga Örlogsbalen!

Kontakt: sit@bthstudent.se

Utbildningsföreningar

En utbildningsförening bevakar utbildningar inom sitt område med syftet att se till att de håller den höga kvalitet som förväntas. Föreningen granskar kurser och utför kvalitetskontroller, och det är hit du vänder dig om du vill förändra din utbildning.

BOSS logotyp

BOSS, Blekinge Organiserade Spelstudenter

För studenter som studerar Tekniskt basår och Högskoleingenjör i teknisk spelgrafik.

Kontakt: boss@bthstudent.se

BITS logotyp

BITS, Blekinge Ingenjörstekniska Studenter

Utbildningsföreningen för studenter som studerar Civilingenjör i AI och maskininlärning, Civilingenjör i mjukvaruutveckling, Software Engineering, Webbprogrammering och Masterprogram i Software Engineering.

Kontakt: bits@bthstudent.se

Eken logotyp

EKEN, Ekonomi, Kunskap, Engagemang, Nätverkande

Utbildningsföreningen för studenter som studerar Civilingenjör i industriell ekonomi och MBA-programmet.

Kontakt: eken@bthstudent.se

Rost logotyp

ROST, red Overall Society of Technology

Utbildningsföreningen för studenter som studerar Civilingenjör i marin teknik, Civilingenjör i maskinteknik, Högskoleingenjör i maskinteknik, Produktutveckling och Masterprogram i maskinteknik – strukturmekanik.

Kontakt: rost@bthstudent.se

Root logotyp

#ROOT

Utbildningsföreningen för studenter som studerar Civilingenjör i datorsäkerhet, Högskoleingenjör i IT-säkerhet, Masterprogram i datavetenskap och Masterprogram i telekommunikationssystem.

Kontakt: root@bthstudent.se

Doktorandkommittén logotyp

Doktorandkommittén

Doktorandkommittén representerar doktorander på BTH.

Kontakt: doktorandkommitten@bth.se

Trampolinen logotyp

TRAMPOLINEN

Utbildningsföreningen för studenter som studerar Magisterprogram i strategiskt ledarskap för hållbarhet

Kontakt: trampolinen@bthstudent.se

Mårfint logotyp

MÅRFIN(T)

Utbildningsföreningen för studenter som studerar Sjuksköterskeprogrammet, Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot distriktsköterska, Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot psykiatrisk vård och Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot vård av äldre.

Kontakt: marfint@bthstudent.se

Linjeförening

Plankan är en fristående förening som inte tillhör Blekinge Studentkår. 

PLANKAN

Linjeförening för studenter som studerar Fysisk planering, Masterprogram i stadsplanering och Masterprogram i strategisk fysisk planering.

Kontakt: plankan.bth@gmail.com

Övriga fristående föreningar

BTH AKADEMISKA SEGELSÄLLSKAP

BTH Akademiska Segelsällskap (BASS) är en ideell förening för studenter och personal på BTH. Syftet med föreningen är att ge alla på BTH möjligheten att ta del av skärgården runt campus.

Kontakt: bth.bass@outlook.com

Logotyp Rosemboms Nations

ROSENBOMS NATION

Rosenboms Nation är en ideell förening som drivs av studenter på eftergymnasial utbildning i Blekinge län. De verkar bland annat för ett bättre studentliv.

Kontakt: info@rosenboms.se