Att bo i Blekinge

Boende när du pluggar på BTH

Det är inte så svårt att hitta boende när du pluggar på BTH, bara du är ute i tid. Och det finns lite att välja på.

Du kanske inte kräver du inte så mycket utrymme men vill ha människor nära, så du trivs i ett rum i en korridor – eller vill du ha en egen lägenhet som du kan inreda och bo in dig i? Kanske vill du bo så nära campus som möjligt, eller bor du hellre nära naturen? Du hittar säkert en typ av boende som passar dig och hur du vill ha det.

Läs mer om att hitta bostad nära BTH

Blekinge – perfekt för mer än bara plugg

Blekinge ligger i ett av Sveriges hörn. Här kan det kännas lite lugnare, lite avskilt och ostört. Men det mesta är ändå nära. Runt hörnet, faktiskt. Om du frågar oss, eller våra studenter, är det på många sätt ett perfekt läge för studentliv.

En högskola i skärgården

BTH ligger mitt i skärgården och det är så klart nära till olika saker att göra på havet, som segling, kajakpaddling, SUP, dykning eller fiske. En bra vinter kan du åka långfärdsskridskor och segla isjakt.

Karlskrona är en örlogsstad som Karl XI hade tänkt skulle bli ny huvudstad i Sverige och det syns, så pass att UNESCO har fört upp den på listan över världsarv.

Blekinges kustlinje har en unik natur och kultur och är av Unesco utsett till ett biosfärområde – ett modellområde för hållbar utveckling.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×