Att bo i Blekinge

Boende när du pluggar på BTH

Våra campus ligger i Karlskrona och Karlshamn – som är två ganska lagom stora städer när det gäller att hitta boende när du pluggar.

Du kanske inte kräver du inte så mycket utrymme men vill ha människor nära, så du trivs i ett rum i en korridor – eller vill du ha en egen lägenhet som du kan inreda bo in dig i? Kanske vill du bo så nära campus som möjligt, eller bor du hellre nära naturen? Du hittar säkert en typ av boende som passar dig och hur du vill ha det.

Var ska du bo när du pluggar?

På BTH finns två fantastiska campus – ett i Karlskrona och ett i Karlshamn (2:25)

Blekinge – perfekt för mer än bara plugg

Blekinge ligger i ett av Sveriges hörn. Här kan det kännas lite lugnare, lite avskilt och ostört. Men det mesta är ändå nära. Runt hörnet, faktiskt. Om du frågar oss, eller våra studenter, är det på många sätt ett perfekt läge för studentliv.

Karlskrona - en stad på öar

Karlskrona ligger mitt i skärgården och det är så klart nära till olika saker att göra på havet, som segling, kajakpaddling, SUP, dykning eller fiske. En bra vinter kan du åka långfärdsskridskor och segla isjakt.

Karlskrona är en örlogsstad som Karl XI hade tänkt skulle bli ny huvudstad i Sverige och det syns, så pass att UNESCO har fört upp den på listan över världsarv.

Karlshamn – kultur och digitalisering vid kajkanten

Karlshamn har rikt och aktivt teater- och musikliv samtidigt som staden är ett centrum för digitala upplevelser och intelligent logistik, där flera företag startats av tidigare BTH-studenter.

Karlshamn ligger granne med havet och precis som i Karlskrona finns det många möjligheter till aktiviteter.

Blekinges kustlinje har en unik natur och kultur och är av Unesco utsett till ett biosfärområde – ett modellområde för hållbar utveckling.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×