Bostad

Att hitta bostad nära BTH

BTH ligger i skärgården och i två precis lagom stora städer – små nog att ge studiero och göra det relativt enkelt och billigt att bo och leva – men också stora nog att erbjuda saker att se, göra och uppleva. I Blekinge har du nära till det mesta, hav, stadskänsla och naturupplevelser. Här är avstånden korta och cykeln blir ofta din bästa vän.

I Blekinge finns många olika hyresvärdar att vända sig till. Du kan pendla med tåg och buss från de närliggande kommunerna Ronneby och Sölvesborg till både Campus Karlskrona och Campus Karlshamn. Mellan våra campus är det ungefär 45 minuters tågresa. Information om studentbostäder hittar du på Blekinge studentkårs webbsida.

Har du frågor om studentbostäder i Blekinge eller behöver du hjälp? Hör av dig till Studentkåren på bostad@bthstudent.se.

Var ska du bo när du pluggar?

Karlskrona

Karlskrona är uppbyggt på öar, och det finns många möjligheter till olika typer av boende. Det finns inget gemensamt kösystem utan det är först till kvarn som gäller hos det kommunala bostadsbolaget Karlskronahem. Blekinge studentkår bedömer att de flesta studenter hittar åtminstone något temporärt boende under hösten, men det är inte säkert att alla får ett eget boende under terminen. Det gäller alltså att så snart som möjligt kontakta bostadsbolagen.

Hyresvärdar i Karlskrona

Förteckning över lediga lägenheter i Karlskrona på kvalster.se (gratistjänst)

Förteckning över lediga lägenheter i Karlskrona på hyrabostad.se (betaltjänst)

Sök studentbostad (sök på Karlskrona)

Det finns ett par grupper på Facebook som kan vara bra att gå med i, till exempel ”Studentbostad i Karlskrona”. Och det viktigaste, ställ dig i kö så fort som möjligt.

Karlshamn

Campus Karlshamn ligger vackert beläget vid havet med staden i ryggen. Det kommunala bostadsbolaget Karlshamnsbostäder erbjuder bostadsgaranti för alla studenter som är antagna till studier i Karlshamn. Bostäderna ligger cirka tre km från campus. Enligt Blekinge studentkår får du en bostad cirka en månad efter det att du har lämnat in din bostadsansökan. Karlshamnsbostäders bostadsgaranti uppfyller SFS:s kriterier.

Hyresvärdar i Karlshamn

Förteckning över lediga lägenheter i Karlshamn på kvalster.se (gratistjänst)

Sök studentbostad (sök på Karlshamn)

Ronneby

I Ronneby är det nära till det mesta. Staden ligger mitt emellan våra två campus och det är inte långt till havet, lövskogar, sjöar och kultur. Det tar 20–30 minuter att åka tåg eller buss från Ronneby till Karlskrona eller Karlshamn. Information om studentbostäder i Ronneby kommun hittar du på Blekinge studentkårs hemsida eller i någon av länkarna nedan.

Hyresvärdar i Ronneby

Förteckning över lediga lägenheter i Ronneby på kvalster.se (gratistjänst)

Förteckning över lediga bostäder i Ronneby på hyrabostad.se (betaltjänst)

Sök studentbostad (sök på Ronneby)

Våra campus

Flygfoto över Campus Karlskrona

På en av öarna som utgör staden Karlskrona ligger Campus Karlskrona, vårt större campus, där de flesta av våra utbildningar finns.

Läs mer om Campus Karlskrona

Fotografi på bryggan utanför Campus Karlshamn

Precis på kajkanten i Karlshamn ligger Campus Karlshamn, vårt mindre campus som helt fokuserar på våra utbildningar inom digitala medier.

Läs mer om Campus Karlshamn

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×