Datavetenskap

Datavetenskap

Inom datavetenskap arbetar du med IT-säkerhet, telekommunikation, och AI och maskininlärning.


Nära näringslivet

Genom ett nära samarbete med industrin får du tidigt kontakt med näringslivet och bygger både erfarenhet och nätverk inför yrkeslivet.

Karriärer och examensnivåer

Våra utbildningar inom datavetenskap spänner över ett brett område och leder till olika karriärer. Examensnivåer är allt från grundutbildningar på kandidatnivå till civilingenjörsexamen och master- och magisterprogram, som också kan vara en väg vidare till forskning inom området.

Möjligheterna är många och kunskaper från en utbildning inom IT- och datorsäkerhet, AI och maskininlärning och liknande ämnen ger förutsättningar för en varierad karriär med många möjligheter i flera branscher.

Vill du vara med och påverka vår framtid? Den snabba omställningen i samhället och det stora behovet av digital transformation gör att vi på TietoEVRY är i stort behov av framtida duktiga arkitekter och mjukvaruutvecklare. Vi ser verkligen att de datavetenskapliga utbildningarna på BTH ger de grundläggande teoretiska och akademiska förutsättningarna för de nya medarbetare vi behöver.

Åsa Malmén
Head of Business & Technology Consulting, Sweden, TietoEVRY

Utbildningar inom datavetenskap

Studieort

Undervisningsspråk

Nivå

Programstart

Visa endast

Studietakt