Att plugga på BTH

Plugga på BTH

BTH har utbildningar inom nio olika områden och inom flera av dem på civilingenjörsnivå. En del är klassiskt tekniska, andra inte. Vi är en teknisk högskola – som är mycket mer än teknisk.

Program        Kurser och kurspaket

Våra utbildningsområden

Att äta sin lunch vid havet ger en extra guldkant. Lokalerna är moderna, det är viktigt för mig.

Adam
Civilingenjör i datorsäkerhet

Plugga där forskningen är i världsklass, i en modern miljö där du jobbar tätt med företag och bygger en språngbräda ut i världen. Men också där skogen möter havet och du kan skriva uppsats till vågbrus på en sommarljummen klippa. Kanske efter ett bad.  

 

Jag hittade kompisar redan första veckan som jag umgås med idag och förmodligen kommer göra resten av livet.

Kian
Civilingenjör i maskinteknik

Kian, Tove och Philippe fick frågor av blivande studenter som bland annat handlade om studentlivet på BTH, känslor inför att börja plugga och skillnader mellan gymnasiet och högskola.

 

Jag vill skapa appar och teknik som gör livet enklare – som löser problem snabbt och utan fysisk eller psykisk belastning.

Sumeia
Student, Software Engineering 180 hp

Sumeia, student utanför BTH hus J

Att börja plugga och leva studentliv innebär en ny vardag, och ofta en fullsmockad kalender. Studentkåren och studentföreningarna erbjuder både nytta som kompletterar studierna – och massor av nöjen. 

Städerna där våra campus finns ligger båda två precis vid havet och utanför utanför dörren väntar förutom två charmiga städer utbud och unik natur och kultur som du når till fots, på cykel, kajak eller långfärdsskridskor.

Det bästa är närheten till allt, bra förbindelser och en underbart mysig stad med lång historia. Det finns många fritidsaktiviteter och bra hockey, handboll och fotboll att titta på.

Andrée
Student, campus Karlskrona

Karlshamn är en liten charmig stad som har mycket att erbjuda, somrarna är magiska. Campus är litet vilket jag ser som en fördel, det blir lite ”alla känner alla”-stämning.

Sara
Student, campus Karlshamn

"Det började med en utmaning från Volvo"

Axel, Albert, Adam, Johan och Marcus åkte till Silicon Valley, kom hem, och skapade ReGlove – ett nytt, cirkulärt koncept för att återvinna och producera plasthandskar.

Anläggningen kan lastas på en lastbil och som rullande handskfabrik göra ett sjukhus självförsörjande på handskar. ReGlove tog sig till topp 20 i James Dyson Award – en internationell designtävling för ingenjörs- och designstudenter på universitet och högskolor i 27 länder.

Att börja på högskola är ett stort steg. Det är klart att det blir nervöst. Men det varar inte länge.

Läs om att plugga på högskola

Fråga BTH

Har du funderingar kring att plugga på högskola? Om BTH, våra program, campus eller livet här i Blekinge?

Fråga de som vet. Fråga våra studenter, olika avdelningar och programansvariga.

Fråga oss vad som helst

I två precis lagom stora städer, Karlskrona och Karlshamn hittar du våra campus. Hur går det egentligen till att skaffa tak över huvudet?

Att fixa boende under studietiden behöver inte alltid vara så komplicerat.

Läs mer om bostad

Utlandsstudier

Ta del av BTH:s tidigare utbytesstudenters livliga berättelser och erfarenheter. Här kan du inspireras till att utvidga dina studier med en utlandstermin samt få lite praktiska råd och tips inför dina resor till våra partneruniversitet.

Mycket mer än teknisk

Vi forskar, utbildar och ger människor kraft att göra världen bättre. Många tekniska karriärer har sin början här på BTH, men många andra också. Vi är en teknisk högskola som är mycket mer än teknisk – och en bra start på många intressanta yrkesliv. Kanske på ditt?

 

 

 

 

Därför BTH

BTH är ingen stor högskola och vi utbildar inte inom alla områden. Men där vi satsar, där satsar vi allt. Vår koncentration gör våra utbildningar skarpa och genererar banbrytande forskning – en del i världsklass.

Innovation som går att använda

All innovation och vetenskap som föds på BTH ska kunna användas för att lösa samhällsutmaningar. Vår forskning skapar innovationer och våra studenter bidrar med ny kompetens – med det gemensamma målet att matcha utmaningarna.

Goda omständigheter, goda möjligheter

Från våra campus blickar du ut över havet. Naturen ger lugn för fokus och ro för studier – samtidigt som du delar korridor med spjutspetsforskning i världsklass. Kombinationen ger en optimal grogrund för innovation, vetenskap, kunskap och utveckling.

Nära världen och framtiden

BTH är en lite mindre högskola, men vår storlek gör oss flexibla och snabba att ställa om – och vara ett lärosäte för sin samtid och framtid. Och litenhet ger närhet. Du studerar och lever nära lärare, forskare, och företag ute i näringslivet och världen.

Forskning formar framtidens utbildningar

En stor del av vår verksamhet är forskning och i den förutser vi framtida behov – vilket i sin tur styr innehållet i din utbildning. Med en examen från BTH är du redo för de behov du möter på arbetsmarknaden. Vår forskning ger dig ett försprång.

BTH finns överallt

Nästan överallt, i alla fall. Vi finns på webben, på sociala medier, på mässor, på vår turné…

Vill du träffa oss, så finns det många möjligheter, både fysiskt och digitalt!

Träffa oss!

Hitta din utbildning

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×