Plugga på BTH

Plugga på BTH

Plugga där forskningen är i världsklass, där alla är välkomna, där du jobbar tätt med företag och där innovation och effekt alltid är i centrum. Men också där skogen möter havet och du pluggar med vågbrus i öronen.

Här hittar du utbildningar inom flera olika områden. En del är klassiskt tekniska, andra inte.

Det här är BTH. (3:21)

Våra utbildningsområden

Verkliga kunskaper

Du lär dig bäst och mest när du testar dina kunskaper efter hand som du skaffar dem. Därför fokuserar vi mycket på möjligheter till studentprojekt med innovativa och mångsidiga bolag, där projekten kommer nära eller faktiskt blir verklighet.

Livet som student

Killar som kör kundvagns under introduktionsveckan på campus.

Att börja plugga och leva studentliv innebär en ny vardag, och ofta en fullsmockad kalender. Studentkåren och studentföreningarna erbjuder både nytta som kompletterar studierna – och massor av nöjen. 

Campus ligger precis vid havet och utanför dörren väntar både kullerstensgator, kultur och unik natur som du når till fots, på cykel, kajak eller långfärdsskridskor.

Träffa oss

Studentambassadör talar med besökare på studentmässaNyfiken och vill veta mer? Vi finns så klart här på våra campus i Blekinges skärgård och du får gärna hälsa på, men du kan träffa oss på andra ställen också – på sociala medier, mässor och kanske till och med på just din skola?

Träffa oss

Frågor eller funderingar?

Studenter redo att svara på frågor om studier på BTHHar du funderingar kring att plugga på högskola? Om BTH, våra program, campus eller livet här i Blekinge?
Fråga studievägledningen, antagningen, programansvariga eller andra som har svar på dina frågor.

Fråga oss något

Många säger vad du borde bli.

Men vad vill du?

Svajpa eller klicka dig fram till en utbildning som matchar vad du faktiskt gillar.

Gör testet

Träna på elitnivå och plugga samtidigt?

Alt textBTH är ett elitidrottsvänligt lärosäte (EVL). Här kan du kombinera elitidrott med högre utbildning. Vi hjälper dig som är elitidrottare med till exempel individuellt anpassade studier och en studiemiljö som passar dina behov när det gäller föreläsningar, studietakt och tentor.

 

 

Läser mer om vad ett EVL innebär på Riksidrottsförbundets webb