Digitala medier

Digitala medier

Inom digitala medier ägnar du dig åt berättande och olika uttrycksmedel för att fånga, övertyga, glädja och underhålla. För att skapa framtidens digitala upplevelser krävs en mängd olika kompetenser. Medieutvecklingen går i en rasande fart, men i grunden ligger alltid berättelsen och den form du väljer att ge den. 

Arbetssättet i våra utbildningar inom medieteknik är unikt och du testar olika vägar för att optimera ditt resultat. Du blir inte specialiserad på en programvara eller en teknik – utan mer en ”specialiserad generalist” som hittar vägar framåt, oavsett teknisk plattform. Målsättningen är att göra dig till en multikonstnär inom ditt område med förmågan att hitta lösningar för att skapa förändring, berätta historier, och förmedla budskap eller kunskap – via spel, ljud och bild.

De flesta i klassen hade samma intresse men olika bakgrund och kunskap, vilket gav ett stort mervärde.

Mårten
Tidigare student, Design av digitala spel
Senior game designer på Paradox Interactive

 

Utbildningar inom området

Studieort

Undervisningsspråk

Nivå

Visa endast

Studietakt

Upplev Campus Karlshamn

Hur är det att studera på vårt campus i Karlshamn? Under öppet hus 2020 körde vi en livestream med programgenomgång, rundvandring och studentintervjuer.

Spel skapade av studenter

Visste du att vi erbjuder fem olika utbildningar med inriktning mot spel? I filmen nedan hittar du ett litet urval av vad våra studenter skapat senaste tiden.