I väntan på ditt antagningsbesked

I väntan på ditt antagningsbesked

Har du sökt en utbildning hos oss på BTH? Grattis till ett bra val! Just nu är det inte så mycket du behöver göra – mer än att hålla tummarna. Här har vi samlat information till dig som väntar på ditt antagningsbesked.

 

Vad händer nu?

Du hittar alla viktiga datum på Antagning.se, till exempel om du behöver komplettera intyg eller något annat. Så småningom behöver du också ansöka om studiemedel och kanske lån, läs mer om hur det fungerar här.

 

FAQ för anmälan och antagning

Vi jobbar nära lärare och studenter på andra program, vilket gör att man utvecklas väldigt snabbt.

Isac
student, Digitala medier 

Frågor eller funderingar?

Är det något du undrar över redan nu? Fråga en student eller en programansvarig! De finns redo att svara på frågor om allt från bästa fiket till vilken dator man behöver när man pluggar. Om du har frågor till studievägledning eller annan personal på skolan hittar du dem här också.

Fråga oss vad som helst

studenter på brygga vid campus

Det går inte att sticka under stol med att det är Sveriges vackraste campus. Man kan ena stunden sitta upp i ritsalen och nästa smyga ner och ta sig ett dopp.

Markus
tidigare student, Fysisk planering

(läs mer om Markus här)

Antagen som reserv?

Om det är fler behöriga sökande än det finns platser på den utbildning du sökt kommer alla som inte blir antagna att bli placerade på en reservlista. Det finns en reservlista per urvalsgrupp, till exempel gymnasiebetyg, högskoleprov och högskolepoäng.

När reservantagning blir aktuell börjar vi anta reserver i turordning från den urvalsgrupp där någon lämnat återbud. Om du blir antagen får du ett meddelande via ditt konto på antagning.se

Reservantagningen till både program och kurser pågår som längst till tre veckor efter terminsstart alternativt kursstart. När reservantagningen är avslutad för en utbildning framgår det på Antagning.se/Mina sidor.

Vad är överintag?

Även om andra antagna lämnar återbud eller inte kommer på uppropet är det inte säkert att det blir lediga platser. Det beror på att vi, precis som andra lärosäten, antar fler till de flesta utbildningar än det egentligen finns plats för, och gör ett så kallat ”överintag”. På så sätt behöver vi inte kalla reserver så fort någon lämnar återbud.

Vi kan tyvärr inte ge några förhandsbesked om dina chanser till antagning.

Det går inte att veta hur många reserver som kommer att erbjudas en plats och hur stor chans det är för dig som är reservplacerad att komma in på utbildningen – båda sakerna beror ju på hur många som tackar ja och registrerar sig, vilket är omöjligt att veta i förväg. Det finns inte heller någon möjlighet att bli antagen genom att gå på uppropet.

Läs mer om hur reservantagningen fungerar på sidan FAQ – frågor och svar under rubriken Reservantagning.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×