I väntan på ditt antagningsbesked

I väntan på ditt antagningsbesked

Vad roligt att du sökt till BTH – du är i gott sällskap! En examen från BTH öppnar dörrar till såväl den svenska som den internationella arbetsmarknaden. Samtidigt vet vi att börja plugga på högskolan kan kännas som ett stort steg.

Kanske undrar du hur plugg på BTH skiljer sig från gymnasiet, eller behöver du hjälp med att hitta bostad? Lugn! Här samlar vi allt du behöver i väntan på ditt antagningsbesked.

Vad händer nu?

Du hittar alla viktiga datum på Antagning.se, till exempel om du behöver komplettera intyg eller något annat. Så småningom behöver du också ansöka om studiemedel och kanske lån, läs mer om hur det fungerar här.

Tjej sitter på klippor och tittar ut över havet.

Studentliv

Att börja plugga och leva studentliv innebär en ny vardag, och ofta en fullsmockad kalender. Studentkåren och studentföreningarna erbjuder både nytta som kompletterar studierna – och massor av nöjen. 

Städerna där våra campus finns ligger båda två precis vid havet och utanför dörren väntar förutom två charmiga städer utbud och unik natur och kultur som du når till fots, på cykel, kajak eller långfärdsskridskor.

Läs mer om studentlivet

Antagen som reserv?

Om det är fler behöriga sökande än det finns platser på den utbildning du sökt kommer alla som inte blir antagna att bli placerade på en reservlista. Det finns en reservlista per urvalsgrupp, till exempel gymnasiebetyg, högskoleprov och högskolepoäng. I vår FAQ kan du läsa mer om reservantagning, överintag och hur antagningen fungerar.

FAQ för anmälan och antagning

Välkommen till oss!