Utbildningsområden

Våra utbildningsområden

BTH fokuserar på ett fåtal utbildningsområden där vi är med och driver utvecklingen och förändrar världen genom innovation, digitalisering och hållbar utveckling.

Här hittar du våra utbildningsområden, olika vägar för dig att studera och utbilda dig för att hitta din väg vidare, skapa den karriär och det du liv du vill ha. På BTH samlas drivna studenter och forskare som vill förändra framtiden genom IT, produktutveckling, industriell ekonomi, vård, fysisk planering, design av digitala upplevelser och mycket annat. Vad vill du plugga? På vilket sätt vill du vara med och förändra din och andras framtid?

Foto på CNC-maskin

Ingenjörsutbildningar

En ingenjörsexamen ger dig globala möjligheter för att skapa en intressant och meningsfull karriär eller en grund för att forska. Här hittar du alla våra ingenjörsutbildningar samlade.

Foto på två studenter framför skärm med kod

Datavetenskap

Grunderna för mycket av det vi gör, upplever och använder i vardagen finns inom datavetenskap  till exempel AI och maskininlärning samt IT- och datorsäkerhet.

Foto på person i siluett framför stor skärm

Digitala medier

Ägna dig åt berättande och att fånga, övertyga, glädja och underhålla – med bild, ljud och spel. Bli en ”specialiserad generalist” som hittar vägar framåt, oavsett teknisk plattform.

Foto på sköterska som tar blodtryck

Hälsa och vård

Utbildningar för dig som på något sätt vill arbeta med människors hälsa och ohälsa – och vill vara säker på en plats på arbetsmarknaden.

Foto på studenter framför campus

Högskoleförberedande utbildningar

Här hittar du högskoleförberedande kurser och kurspaket som hjälper dig hitta formen för akademiska studier överlag, lyfter din behörighet eller som förbereder dig för studier inom ett visst område och kanske också hjälper dig välja inriktning.

Foto på studenter vid whiteboard

Industriell ekonomi, hållbarhet och ledarskap

Program som ger helhetssyn och förståelse för sammanhang. Här skapas ledare, entreprenörer och världsförändrare.

Foto på student med liten robot på hjul

Marin teknik och maskinteknik

Teknik ger möjligheter. Lös utmaningar och gör framtiden bättre, enklare och effektivare med innovativ kompetens.

Foto på student med liten robot

Mjukvaruutveckling

Mjukvara möjliggör det mesta i en modern vardag. Utveckling av mjukvara ger nya produkter, nya tjänster och nya upplevelser.

Foto på robot i studentlabb

Master- och magisterutbildningar

En avancerad utbildning på master- eller magisternivå ger dig fördjupade kunskaper – och möjligheter att utveckla och förändra din karriär och ditt yrkesliv.

Foto på studenter framför en landskapsmodell

Planeringsarkitekt

Skapa förutsättningar för hållbar utveckling. Undersök och förstå hur vår byggda miljö fungerar, och utarbeta förslag till omvandling av städer och landskap.

Foto på student som arbetar framför stor skärm med mönster

Spelteknik

Att arbeta med spelteknik innebär att alltid vara i framkant när det gäller att skapa hög prestanda och maximal optimering i en interaktiv värld.

BTH:s utbildningsprogram

Studieort

Undervisningsspråk

Nivå

Programstart

Visa endast

Studietakt