Utbildningsområden

Våra utbildningsområden

BTH fokuserar på ett fåtal utbildningsområden där vi är med och driver utvecklingen och förändrar världen genom innovation, digitalisering och hållbar utveckling.

Här hittar du våra utbildningsområden, olika vägar för dig att studera och utbilda dig för att hitta din väg vidare, skapa den karriär och det du liv du vill ha. På BTH samlas drivna studenter och forskare som vill förändra framtiden genom IT, produktutveckling, industriell ekonomi, vård, fysisk planering, design av digitala upplevelser och mycket annat. Vad vill du plugga? På vilket sätt vill du vara med och förändra din och andras framtid?

CNC maskin i maskinlabbet fräser ett kugghjul

Civilingenjör

En ingenjörsexamen ger dig globala möjligheter för att skapa en intressant och meningsfull karriär eller en grund för att forska. Här hittar du alla våra civilingenjörs-
utbildningar samlade.

Kille pekar på en projektorduk

Datavetenskap, programvaruteknik och spelteknik

Programvara finns överallt. Utveckla mjukvara för nya produkter och tjänster inom bland annat spel, IT-säkerhet och artificiell intelligens.

Student testar VR-spel på öppet hus

Digitala medier

Ägna dig åt berättande och att fånga, övertyga, glädja och underhålla – med bild, ljud och spel. Bli en ”specialiserad generalist” som hittar vägar framåt, oavsett teknisk plattform.

Sjuksköterskestudent övar på att sticka spruta på docka

Hälsa och vård

Utbildningar för dig som på något sätt vill arbeta med människors hälsa och ohälsa – och vill vara säker på en plats på arbetsmarknaden.

Sju studenter i ett grupparbete

Industriell ekonomi, hållbarhet och ledarskap

Program som ger helhetssyn och förståelse för sammanhang. Här skapas ledare, entreprenörer och världsförändrare.

Två tjejer jobbar med turbiner i maskinlabbet

Marin teknik och maskinteknik

Teknik ger möjligheter. Lös utmaningar och gör framtiden bättre, enklare och effektivare med innovativ kompetens.

Hand som pekar på en höjdskillnadskarta

Planeringsarkitekt

Skapa förutsättningar för hållbar utveckling. Undersök och förstå hur vår byggda miljö fungerar, och utarbeta förslag till omvandling av städer och landskap.