Spelteknik

Spelteknik

Inom spelteknik och spelutveckling arbetar du med två krävande tekniska områden – hög prestanda och interaktion med människor.


Höga krav och hög konkurrens – hög kompetens

Spel kräver hastighet, kraft, god design och alltihop i system som interagerar med människor – därför är det inte konstigt att spelbranschen och spelprogrammering ligger i framkant när det gäller utveckling av den typen av programvara. Hög konkurrens ger höga krav, vilket driver fram hög innovationskraft och kompetens. Dessutom är spelvärlden spännande.

Spelutveckling – en bransch, många karriärmöjligheter

Vi arbetar alltid nära näringslivet och i projekt ihop med företag. Karriärmöjligheterna blir många och den höga kompetensen skapar också möjligheter inom andra branscher där optimering av prestanda och upplevelse är viktig – det vill säga allt fler branscher.

Utbildningar inom området

Spelteknik kan hjälpa människor.

– Det är något jag vill göra med hjälp av min utbildning, säger My. Som exempel nämner hon att man i USA använder spel för att behandla mentala sjukdomar och arbeta med problem som tvångstankar. På andra håll används spel för att få bukt med ökande fetma. – Pokemon Go fick ju miljontals människor att röra på sig.

 

Realistiska spelutvecklingsprojekt och jobberbjudanden innan examen

Kan man spelutveckling så blir man attraktiv på arbetsmarknaden. Många erbjuds jobb innan de ens gått färdigt utbildningen.

– Jag fick mitt jobb via min masteruppsats och är fortfarande kvar nu över fem år senare, säger Jonas Göransson, som har en civilingenjörsexamen i spelutveckling från BTH. Jonas är idag Lead Software Engineer på DICE.

– Jag har märkt nu i efterhand att jag har en otroligt bred och djup bas att stå på, fortsätter han när vi pratar om hans utbildning. Han uppskattade spelprojekten, att arbeta tillsammans med spelprogrammerare och tillsammans utveckla spel i grupp. Han ser särskilt fördelarna nu i efterhand.

– Projekten kom förvånansvärt nära hur det är i arbetslivet.

Jonas Göransson

Kan man spelutveckling så blir man attraktiv på arbetsmarknaden. Många får jobb innan de ens gått färdigt utbildningen.

Jonas Göransson
Lead Software Engineer, Dice

Studentprojekt

Battlesphere

Utbildningstyp

Visa endast

Terminstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Utbildningar inom området

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×