Spelteknik

Spelteknik

Inom spelteknik utvecklar du två krävande och intressanta områden – hög prestanda och interaktion med människor.


Höga krav och hög konkurrens – hög kompetens

Spel kräver hastighet, kraft, god design och alltihop i system som interagerar med människor –därför är det inte konstigt att spelbranschen och spelprogrammering ligger i framkant när det gäller utveckling av den typen av programvara. Hög konkurrens ger höga krav, vilket driver fram hög innovationskraft och kompetens. Dessutom är spelvärlden spännande.

Karriärer och examensnivåer

Våra utbildningar inom spelteknik täcker in ren spelprogrammering, civilingenjörsrollen i spelbranschen, och kopplingen mellan teknik och design inom spelutveckling. Examensnivåer är allt från grundutbildningar på kandidatnivå till civilingenjörsexamen och alla utbildningar arbetar nära näringslivet och i projekt ihop med företag.

Givetvis blir karriärmöjligheterna också många och den höga kompetensen utbildningarna ger skapar också möjligheter inom andra branscher där optimering av prestanda och upplevelse är viktig – det vill säga allt fler branscher.

Detta är en av få utbildningar i landet som erbjuder kurser i både programmering och grafik. Vi lär oss hela processen från koncept till färdig produkt. Man får en väldigt bred kunskap som öppnar upp för många möjligheter efter examen.

Paulina
Student, Technical artist i spel

Utbildningar inom spelteknik

Studieort

Undervisningsspråk

Nivå

Programstart

Visa endast

Studietakt