Industriell ekonomi, hållbarhet och ledarskap

Industriell ekonomi, management, hållbarhet och ledarskap

Utbildningar inom ekonomi, management, tekniska möjligheter och hållbarhet ger de kunskaper som skapar framtidens ledare och entreprenörer. Programmen här ger dig helhetssyn och förståelse för sammanhang, så att du kan skapa nya förutsättningar och leda utveckling. 

Utbildningarna har olika fokus och lämpar sig för olika stadier i dina studier eller karriär, men centralt för alla är entreprenörskap och hållbarhet. Efter examen kan du till exempel arbeta som affärsutvecklare, analytiker, projektledare eller konsult och i ledande positioner inom produkt-, tjänste- och samhällsutveckling.

Utbildningar inom området

Utbildning som integrerar ekonomi och teknik

Rim går fjärde året på programmet Civilingenjör i industriell ekonomi.

– Det är en väldigt bred utbildning, där vi kopplar samman ekonomi och teknik. Vi lär oss mycket om ledarskap och management. Entreprenörskap är centralt i utbildningen, och successivt fördjupas och specialiseras kunskaperna.

– Tredje året väljer man inriktning, maskinteknik eller mjukvaruutveckling, och det blir alltmer projektarbeten.

Hon ser mjukvara som en stor del av framtiden, där ny teknik förändrar hur företag fungerar.

– Ett exempel är om vi skapar en AI-lösning och låter den förutse efterfrågan på en produkt.

Efter exjobbet har hon alternativa planer, antingen fortsätta plugga och sikta på forskning eller ett jobb inom IT.

– Jag vill göra något innovativt, avslutar hon.

Ny teknologi påverkar ekonomin.

Rim
Student, Civilingenjör i industriell ekonomi

Jag har intresse för både ekonomi och teknik, därför valde jag den här utbildningen. BTH är en mindre högskola och jag ville ha en nära relation med mina lärare.

Fares
Student, Civilingenjör i industriell ekonomi

En mångsidig grund för olika karriärvägar

David Hedenbro

Man får göra misstag, bara inte samma misstag flera gånger.

David Hedenbro
Tidigare student, Civilingenjör i industriell ekonomi
Försäljningschef, Bacardi AB

 

Att arbeta med industriell ekonomi, ledarskap eller hållbarhet är en utmaning. David läste Civilingenjör i industriell ekonomi och är sedan fyra år tillbaka som försäljningschef på Bacardi i Stockholm med ansvar för Finland, Danmark och Island. Han påpekar att det inte bara är svaren på tentafrågorna han tagit med sig, det är helheten.

– Hur tar du ett stort komplext problem och avkodar det till ett, på pappret, enkelt problem som alla förstår och kan arbeta för att lösa?

Det är det som du sedan gör i arbetslivet, menar han, samtidigt som du håller koll på omvärlden och läser av marknad och trender. Du blir mångsidig, och utbildningen är en grund för en mängd olika karriärvägar.

– Många av mina tankar när jag valde vad jag skulle studera handlade om att öppna så många dörrar som möjligt. Jag visste inte vad jag ville göra och ville därför inte ”nischa” mig för mycket.

Vad är industriell ekonomi?

Industriell ekonomi
Martin berättar hur kunskaper i industriell ekonomi kan skapa förändring och påverka ny teknik samt hantera och realisera teknikens potential.

Utbildningstyp

Visa endast

Terminsstart

Studieort

Nivå

Studietakt

Utbildningar inom området