En bra plats för att bli ingenjör

Varför kommer man till Blekinge? För att här finns flera företag som agerar globalt och är allra längst fram i sin bransch när det gäller innovation? För en bra utbildning? För naturen, havet och skärgården? För närheten till Europa? För att det är ett marintekniskt nav? För att här finns en kultur av innovation, entreprenörskap och samarbete? Alla de sakerna gör Blekinge till en riktigt bra plats att komma till för att bli ingenjör.

– Att jobba för ett multinationellt bolag fem minuters cykelväg hemifrån är helt fantastiskt, säger Philip. Han är en av studenter och andra som berättar om sin väg till där de är nu på sajten Blekinge <3 ingenjörer – som är ett initiativ där människor som kommit till Blekinge och byggt en teknisk karriär, berättar om hur det gick till och vad de trivs med.
Bakom webbsidan står företag som SAAB, FMV, Afry, CGI, Försvarsmakten, NKT, Roxtec, samlade av nätverket Blue Science Park och Marine Technology Center.

 

– Det är kul att jobba med häftig teknik som bidrar till landets säkerhet, säger Angélique, en annan tidigare student som idag jobbar på FMV.

 

Hör fler berätta om sin väg till ingenjörsyrket – och till Blekinge

3 april 2024

Mer om att plugga till ingenjör på BTH