Tekniskt basår, distans

60 fup

:
  • Studietid: 2023 vecka 34 till 2024 vecka 22
  • Ort: Hela eller delar av undervisningen bedrivs på distans.
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, heltid
  • Anmälningskod: BTH-87083
  • Språk: Undervisningen ges normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Ett tekniskt basår ger dig behörighet, kunskap och en perfekt grund för mängder av utbildningar inom teknik – och en garanterad plats på ett ingenjörsprogram på BTH. I den här versionen, där du pluggar på distans, kan du genomföra de flesta momenten hemifrån.

Ett tekniskt basår ger dig den behörighet du behöver för att läsa vidare till ingenjör på vilken högskola som helst. Många väljer dock att stanna kvar på BTH och gå någon av våra ingenjörsutbildningar. Efter avklarat tekniskt basår på BTH har du platsgaranti på våra ingenjörsutbildningar, bara du söker innan sista anmälningsdag.

Ett studiekomplement eller sätt att byta riktning

Kanske har du valt någon annan akademisk väg, läst något annat än teknik på gymnasiet, eller har av någon annan anledning inte behörighet för tekniska studier. Då finns Tekniskt basår.

Ett års utbildning – och all behörighet och kunskap du behöver för att gå vidare

Ett tekniskt basår innebär att du under ett år läser matematik, fysik och kemi och skaffar behörighet för fortsatta studier inom teknik, till exempel en ingenjörsutbildning. Dina lärare undervisar även på BTH:s ingenjörsprogram och kurserna ger dig en bra grund att stå på i  fortsatta studier.

Campus eller distans

Tekniskt basår finns med två olika studieformer – antingen som campusstudier eller som distansstudier. Du väljer det som passar dig bäst.

Distans med tre till fyra träffar per termin

Tekniskt basår på distans är utformat så att du kan genomföra över 95 procent av utbildningen på din hemort eller i din region. Det är endast tre till fyra dagar per termin då undervisningen är förlagd till campus i Karlskrona. Övrig undervisning sker via inspelade föreläsningar med efterföljande online-träffar då du får möjlighet att diskutera och arbeta tillsammans med dina lärare och kurskamrater. Vidare ingår ett antal obligatoriska laborationer som kan genomföras på hemmaplan.

Läs mer om Tekniskt basår på campus.

Tidigare studenten André berättar mer om programmet. (1:38)

Programinnehåll

Observera att kurslistan nedan är preliminär. Se utbildningsplanen för en fastställd kurslista.

Kurser hösttermin 2023

, 12 fup

, 15 fup

, 8 fup

Kurser vårtermin 2024

, 15 fup

, 10 fup

Fördelen med att ha gått ett tekniskt basår är att du redan är inne i studietempot, jämfört med dem som kommer direkt från gymnasiet.

Gustav
Tidigare student, Tekniskt basår

Vill du veta mer om programmet?

Foto på André

Jag heter André och läser just nu Civilingenjör i AI och maskininlärning. Tidigare läste jag Tekniskt basår. Har du en fråga om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga André   Läs tidigare frågor och svar

Frågor?

Programansvarig:

Per Gralvik

per.gralvik@bth.se

Kvinna med headset

Studievägledning:

studievagledning@bth.se
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×