Tekniskt basår, distans

60 fup

:
  • Studietid: 2023 vecka 34 till 2024 vecka 22
  • Ort: Distans
  • Undervisningsform: Distans, blandad undervisningstid, heltid
  • Anmälningskod: BTH-87083
  • Språk: Undervisningen ges normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.
  • Utbildningsplan: Ladda ner

Välkomstbrev (publiceras 3 v. innan programstart)

Ett tekniskt basår ger dig behörighet, kunskap och en bra grund för mängder av utbildningar inom teknik – och en garanterad studieväg vidare på BTH.

Tekniskt basår ger dig den behörighet du behöver för att läsa vidare till ingenjör på vilken högskola eller universitet som helst. Många av våra studenter väljer att stanna kvar på BTH och gå någon av våra ingenjörsutbildningar. Efter avklarat Tekniskt basår hos oss har du platsgaranti på vilken ingenjörsutbildning du vill på BTH, bara du söker innan sista anmälningsdag.

BTH erbjuder en mängd olika ingenjörsprogram, inom exempelvis maskinteknik, AI och maskininlärning, spelteknik respektive industriell ekonomi. Vi har även ett för Sverige unikt civilingenjörsprogram inom marin teknik.

Utbildningens innehåll

Ett tekniskt basår innebär att du under ett år läser matematik, fysik och kemi. Du får även lära dig olika studietekniker. Undervisningen sker via studentaktiva föreläsningar, seminarier, laborationer och gruppövningar. Att dina lärare även undervisar på BTH:s ingenjörsprogram ger en försmak på vad som väntar framöver.

Framgångsrikt distansprogram i hybridmiljö

På BTH värnar vi om att du som studerar på distans ska känna dig som en viktig del i studentgruppen samt lika inkluderad i undervisningen som om du vore en campusstudent. Med vår hybridmiljö för både distans- och campusstudenter får alla samma möjlighet att delta i undervisningen. Tidigare distansstudenter poängterar ofta att samläsningen med campusstudenterna varit viktig för deras studieframgång. Som distansstudent kan du också välja att följa undervisningen via filmer.

Närhet till andra studenter och lärare

På Tekniskt basår arbetar vi aktivt för att skapa goda relationer studenter emellan, liksom mellan studenter och lärare. Som student hos oss ska du alltid känna att du blir sedd och att du kan känna dig trygg med att få svar på dina frågor.

Campus eller distans

Tekniskt basår finns med två olika studieformer – antingen som campusstudier eller som distansstudier. Du väljer det som passar dig bäst.

Läs mer om Tekniskt basår på campus.

Studenterna Rasmus och Louise berättar mer om hur det är att läsa tekniskt basår på distans. (1:45)

Programinnehåll

Observera att kurslistan nedan är preliminär. Se utbildningsplanen för en fastställd kurslista.

Kurser hösttermin 2023

, 8 fup

, 15 fup

, 12 fup

Kurser vårtermin 2024

, 15 fup

, 10 fup

Fördelen med att ha gått ett tekniskt basår är att du redan är inne i studietempot, jämfört med dem som kommer direkt från gymnasiet.

Gustav
Tidigare student, Tekniskt basår

Vill du veta mer om programmet?

Foto på André

Jag heter André och läser just nu Civilingenjör i AI och maskininlärning. Tidigare läste jag Tekniskt basår. Har du en fråga om programmet? Skicka ett meddelande till mig!

Fråga André   Läs tidigare frågor och svar

Frågor?

Programansvarig:

Per Gralvik

per.gralvik@bth.se

Studievägledning:

studievagledning@bth.se
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×