Välkomstbrev Tekniskt basår, distans – HT-24 distans

Grattis till din studieplats på BTH!

Välkommen till programmet Tekniskt basår, distans!

För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna och delta vid uppropet. Läs mer om registrering nedan.

Terminen börjar måndagen den 26 augusti 2024. Klockan 09.00 hälsar rektor dig välkommen till BTH vilket kommer sändas via Zoom, länk kommer finnas i ditt schema på StudentportalenUppropet sker kl. 13.00 via Zoomlänk. Om du absolut inte kan närvara vid uppropet måste du på förhand kontakta programansvarig.

Första veckan är en introduktionsvecka då programmets kurser startar och varvas med information och aktiviteter. Introduktionsveckans schema kommer att publiceras på Studentportalen.

Om du tänker ansöka om CSN är det viktigt att du söker för ett helår.

Det här ska du göra

1. Aktivera ditt studentkonto (från 26 juli)
Du kommer att få ett epost med länk till aktiveringen. Du kan läsa mer på Studentportalen – Kom igång.

2. Registrera dig på kurserna (från 26 juli)
För att behålla din plats på programmet måste du registrera dig på kurserna. Instruktioner finns på Studentportalen – Kom igång.

3. Delta på uppropet (26 augusti)
Om du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste du kontakta programansvarig. Om du inte deltar vid uppropet eller inte meddelat att du inte kan närvara förlorar du din plats på programmet.

Program- och kursinformation

Information från programansvarig om programmet och från kursansvarig om kurser hittar du på respektive sida i Canvas. Deltagande på program- och kursupprop är alltid obligatoriskt. Om du av någon anledning inte kan delta ska du meddela det till program- eller kursansvarig.

Kurser under den inledande terminen är:

, 8 fup Studietid: 2024 vecka 35 till 2024 vecka 44 Kurskod: KE0004

, 15 fup Studietid: 2024 vecka 35 till 2025 vecka 2 Kurskod: MA0008

, 12 fup Studietid: 2024 vecka 45 till 2025 vecka 8 Kurskod: FY0007

Under vecka 3 kommer det att vara tentamen.

Kurslitteratur kommer att anges på Canvas ett par veckor innan kursstart.

Känner du dig lite ringrostig i matematik kan du besöka Förberedande matematik. Det är en öppen sida med föreläsningar och filmer. Inför basårsstarten kan du kolla på materialet under matematik 2c för repetition.

Under hösten kommer det ligga 2 platsbundna träffar då ni åker till Karlskrona och laborerar på BTH. Dessa träffar är obligatoriska och kommer att ligga v40, 2-4 oktober (inte säkert ni behöver vara på plats alla dessa dagar) och v51, 19 december. Det är viktig att du redan nu lägger in dessa datum i kalendern.

Lärplattform och utrustning

BTH förutsätter att alla studenter har tillgång till egen dator. Det finns endast en begränsad tillgång till datorer i våra datorsalar på campus. Du behöver även ha tillgång till kamera, headset med mikrofon och internetuppkoppling vid digital undervisning. Här hittar du eventuella rekommendation om prestanda för din dator.

Lärplattformen Canvas används för samtliga kurser och program på campus och i digital undervisning. När du aktiverat ditt studentkonto och registrerat dig på kurs har du access till program- och kurssidor i Canvas.  Här hittar du mer information om Canvas, Zoom och andra digitala verktyg som du har tillgång till på BTH.

Varmt välkommen till BTH!

Per Gralvik

Programansvarig

per.gralvik@bth.se

Har du frågor?

Om du fortfarande har frågor efter att du läst välkomstbrevet och besökt sidan
Nyss antagen, kontakta då studentreception@bth.se.