Internationell toppstudent blir Global Swede

Masterstudenten Rahul Reddy Katikireddy tilldelas diplomet Global Swede – ett diplom som delas ut till studenter som har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för både Sverige och det egna landet.

Rahul Reddy är student på masterprogrammet i programvaruteknik och har tidigare studerat  vid Jawaharlal Nehru Technology University i Hyderabad i Indien. Just nu gör han sitt examensarbetet på Ericsson i Karlskrona och han har en anställning som mjukvaruingenjör på Scania i Stockholm.

– Global Swede är vårt sätt att varje år tacka ett antal enastående studenter för att de valt Sverige, och samtidigt välkomna dem in i vårt globala alumnnätverk. Det är en utmanande tid att ta examen, men med sina erfarenheter från Sverige är jag övertygad om att de kommer att bidra med att bygga broar mellan Sverige och omvärlden, säger  utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

I år delades Global Swede ut vid en digital ceremoni. Utrikeshandelsministern höll upp Rahul Reddys diplom och på plats på BTH för att gratulera fanns förutom Rahul Reddy även Mats Walter och Gurudutt Velpula, ansvariga för internationaliseringsfrågor vid BTH.

29 maj 2020

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×