Öppet hus på BTH – ständigt i förändring  

Precis som med allt annat i världen anpassar vi vårt årliga öppet hus efter omständigheterna – och gör för andra året i rad digitalt. Men det finns fördelar med det och vi närmar oss kanske bara framtiden lite snabbare? 

Det är andra året vi gör Öppet hus digitalt och det när det gäller teknik och upplevelser har det på många håll diskuterats om det är så att pandemin lite grann tvingar oss in i framtiden lite snabbare – vilket vi på BTH givetvis inte har något emot. 

Jonas Svegland är universitetsadjunkt vid institutionen för teknik och estetik och har arbetat med framtagandet av institutionens nya program inom digitala medier  Design av digitala och immersiva upplevelser. Vi frågade honom om hur han ser på framtidens öppna hus.

– I framtiden möts vi på ett campus ständigt tillgängligt i en digital verklighet med hjälp av immersiva tekniker. Det spelar inte någon roll var i den fysiska verkligheten/köttvärlden du befinner dig, kunskap och utbildning är ständigt lätt att nå. Utbildning är sammanvävt med yrkesliv och är en naturlig del av hela livet i stället för bara en del av detsamma. 

Även om vi ändå har varit i ständig förändring och utveckling av Öppet hus här på BTH så är det spännande att se vilka lärdomar vi drar av att göra det under de här omständigheterna – och vilka nya tekniker och kunskaper vi kan hämta från det nya programmet och dess utveckling.

– Det är inte särskilt svårt att hitta fördelar med att vi kör ett digitalt öppet hus, det öppnar upp för så många fler att kunna ta del av det vi erbjuder  och besökarna får svar på sina frågor, oavsett var de befinner sigVi hoppas att många besöker oss  lördag, säger Eric Almroth, projektledare för Öppet hus på BTH.

Öppet hus 2021 ger digital möjlighet till ämnesföreläsningar, chatt med studenter, programansvariga och personal, och en digital rundvandring – för alla med en uppkoppling. Läs mer via länken nedan. 

Mer om Öppet hus på BTH 2021 

Mer om Design av digitala och immersiva upplevelser
 

8 mars 2021

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×