Studievägledning

Studievägledning

Studievägledarna finns till för dig som behöver vägledning och information om studier eller till exempel studieteknik. Ett vägledningssamtal kan även gälla frågor om behörighet, utbildningsinnehåll eller hur du planerar din utbildning. Vägledarna hjälper dig att hitta din väg.

På högskolan är det färre lärarledda föreläsningar, eller lektioner, jämfört med på gymnasiet. Tanken är att du ska lägga desto mer tid på att studera på egen hand. Var beredd på att lägga mycket tid på dina studier, även om det kan kännas motigt ibland. Det är viktigt att du deltar i all undervisning och att du gör ett eget studieschema.

BTH:s studievägledare kan ge dig tips på bra studieteknik och erbjuder även föreläsningar i studieteknik under läsåret.

Du är välkommen att boka tid för personligt vägledningssamtal eller ställa din fråga direkt till oss. 

Kontakt

E-post: studievagledning@bth.se
Telefon: 0455-38 53 00

Telefontider:
Tisdag: 10:00–12:00
Onsdag: 10:00–12:00
Torsdag: 10:00–12:00

Besökstider Karlskrona och Karlshamn:
Enligt överenskommelse

Webbvägledning
Du kan träffa oss via webben. Ring eller mejla, så berättar vi hur.

 

Fråga studievägledningen

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din e-post (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Behandling av dina personuppgifter

  För att svara på din fråga behöver BTH behandla dina personuppgifter. Behandlingen är nödvändig för att utföra en uppgift av allmänt intresse.

  Blekinge Tekniska Högskola är personuppgiftsansvarig för behandlingen och behandlar dina personuppgifter med stor hänsyn till din integritet och följer de bestämmelser som finns i dataskyddsförordningen (EU 2016/679) samt annan relevant lagstiftning.

  Dina personuppgifter kommer endast att användas för att besvara din fråga om studievägledning. Lagring av dina personuppgifter sker så länge det är relevant för ändamålet och i enlighet med högskolans bevarande- och gallringsföreskrifter samt svensk arkivlagstiftning. Detta innebär att dina personuppgifter antingen sparas där det finns krav på arkivering eller tas bort efter en viss tidsperiod enligt vad som är angivet.

  Då BTH är en myndighet kan handlingar som inkommer till Blekinge Tekniska Högskola vara att betrakta som allmän offentlig handling.

  För mer information om hur BTH behandlar personuppgifter se: www.bth.se/personuppgifter

  Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
  ×