DocPRESERV – Preserving & Processing Historical Document Images with Artificial Intelligence

Att bevara och dela tillgång till vårt dokumentära arv, som representerar ett levande och kollektivt minne av våra samhällen, är mycket viktigt. Digitala arkiv av handskrivna formulär har för närvarande inga genomförbara eller praktiska sätt att söka efter åtkomst.

Projektinformation

Finansiär: STINTStatus: AvslutadForskningsområde: DatavetenskapKontaktperson: Abbas Cheddad, abbas.cheddad@bth.seProjektbudget: 0,15 MSEKProjektstart: 2021-05-01Projektslut: 2022-04-29

Syfte

Projektet syftar till att undersöka och implementera ett lämpligt IKT-baserat system för att ge verklig tillgång till de digitaliserade arkivdokumenten och ger en växande gemenskap av användare automatiserade verktyg för igenkänning, transkription och indexering av handskrivna arkivdokument.

Genomförande

Huvudidén med projektet är att tillhandahålla AI-baserade lösningar för att göra digitala historiska handskrivna dokument mer tillgängliga.

Utmaningen ligger i det faktum att digitaliserade dokument är av mycket komplex struktur och uppvisar varierande skrivstilar på grund av olika författare eller åldrar bland andra frågor.

Projektet kommer att driva innovation inom historisk handskriven dokumentanalys och erkännande och kommer att utveckla innovativa verktyg för att förbättra kapaciteten för historisk dokumentbehandling och hämtning.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×