ScaleWise – Stöd för kontinuerlig tillväxt i storskaliga distribuerade mjukvaruutveckling

Project ScaleWise är dedikerat till de organisatoriska skalnings- och onboardingprocesserna när man integrerar ett stort antal nyanställningar i pågående organisationer för mjukvaruutveckling.

Projektinformation

Finansiär: KK-stiftelsenStatus: AvslutadForskningsområde: ProgramvaruteknikKontaktperson: Darja Smite, darja.smite@bth.seLänk till projektsidan: https://www.bth.se/om-bth/organisation/fakulteten-for-datavetenskaper/dipt/scalewise/Projektbudget: 5,9 mnkrProjektstart: 2020-04-01Projektslut: 2023-03-31Projektpartner: Ericsson, Spotify

Syfte

Projektet söker svar på följande frågor: Vilka är de verkliga effekterna av skalning på produkt- och organisationsprestanda (kostnad, produktivitet, kvalitet och kultur)? Vilka inköpsstrategier är effektiva för skalning (skala upp internt jämfört med att skala ut med egna webbplatser eller externa leverantörer)? Vad hjälper team, produktmiljöer och organisationer att skala framgångsrikt?

Genomförande

ScaleWise kommer att genomföra en holistisk studie av skalningsprocesser som syftar till att bygga en teori och ta hänsyn till team-, produkt- och organisationsperspektiv (sociotekniska aspekter). Vårt mål är att förstå kompromisserna när vi skalar lokalt kontra på distans, förebyggande åtgärder och metoder som minimerar negativa effekter av skalning på prestanda (kostnad, produktivitet och kvalitet) och utveckla en uppsättning handlingsbara rekommendationer för skalning och onboarding.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×