Virtual Production Studio Lab

Projektet Virtual Production Studio Lab leds av BTH och ska bli en tekniskt innovativ arena och en plats där film- och spelindustrin möter den traditionella tillverkningsindustrin och skapar spetskompetens i Blekinge.

Projektinformation

Finansiär: EU – European Regional Development Fund, Region BlekingeStatus: PågåendeForskningsområde: MaskinteknikKontaktperson: Tobias Larsson, tobias.larsson@bth.seLänk till projektsidan: https://www.productdevelopment.se/?p=13088Projektbudget: 18,9 mnkrProjektstart: 2022-09-01Projektslut: 2024-12-31Projektpartner: Karlskrona kommun, Region Blekinge, Istudios Visuals

Syfte

VPSL kommer att vara infrastrukturgrunden för en struktur inom Virtual Production, och tillsammans med näringslivet forska och utveckla tekniken, samt skapa utbildningar och utbildningsprogram för att säkra den kompetens som behövs kring tekniken.

Genomförande

Satsningen på virtuell produktion kommer att innebära att det byggs en unik displaymiljö med LED-paneler, kamerateknik och robotik som kan stötta den pågående forskningen och utbildningen vid BTH. Tekniken kommer även att användas inom andra områden, bland annat inom den starkt framväxande digitala filmindustrin. Tekniken låter skådespelare interagera med digitalt producerade miljöer i realtid i stället för att man använder ”green screens” där simulerade miljöer läggs på i efterhand.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×