Kursutbud

"Att lära sig kinesiska är enklare än vad du tror men svårare än vad du hoppas"

Erik Carlius, Business Development Manager, Atlas Copco

 

Att lära sig Kinesiska innebär mer än att bara lära sig ett språk. Det är en utgångspunkt till att förstå alla delar av Kina, samhälle, ekonomi, politik och naturligtvis den rika kulturen. Kunskaper i det kinesiska språket kan vara första steget på en personlig resa fylld av nya möjligheter och personlig utveckling.

Kinas ekonomi är en av de snabbast växande i världen och kommer runt år 2025 troligen vara den största. Kinesiska är också världens största språk, 1,3 miljarder människor talar kinesiska. För svenska och europeiska företag representerar Asien och Kina den mest lovande tillväxtmarknaden. Många svenska och internationella företag söker därav personal med kunskaper om Kina och kinesiska. Genom att kombinera dina kunskaper i kinesiska tillsammans med studier i andra ämnen når du en spetskompetens som är både konkurrenskraftig, öppnar dörrar och förbereder dig för 2000-talets utmaningar.

Att lära sig kinesiska är inte heller så svårt som du tror. Den kinesiska grammatiken är inte komplicerad och det går ganska snabbt att lära sig att förstå och tala språket. Kunskap om skrivtecknen kräver mer tid och disciplin men det är samtidigt en kreativ skapandeprocess och belöningen är att du får insikt i ett av världens mest fascinerande länder.

Till hösten kommer BTHCI att erbjuda två introduktionskurser till kinesiska – Introduktion till Kinesiska I och Introduktion till Kinesiska II, dessa är på 7,5 hp vardera. Det är möjligt att läsa första kursen och därefter bygga vidare på dina kunskaper i Introduktion till Kinesiska II. Under vårterminen 2013 kommer fortsättningskurser på mer avancerad nivå att erbjudas via BTHCI.

Språkkurserna syftar till att du ska lära dig förstå och tala rikskinesiska (Potonghua), dvs. att föra enklare konversationer, lyssna och förstå samt få kunskaper om grundläggande fonologiska aspekter och satsmönster. I introduktionskurserna ingår ingen undervisning om den kinesiska skriften.

De två andra kurserna som ges under höstterminen 2012 är Kinesiska för Affärslivet I och Kinesiska för affärslivet II, vardera på 7,5 hp. Kurserna bygger på varandra och för att läsa Kinesiska för Affärslivet II krävs att du har läst Kinesiska för Affärslivet I eller har motsvarande kunskaper.

Kinesiska för Affärslivet I och II syftar till att du ska få kunskap om grunddragen i Kinas affärsregler, affärsaktiveter och seder och bruk i affärskulturen. Vidare ingår grunddragen för samarbete och drift av företag, investeringar och handel i Kina. I kurserna lär du dig att förstå och använda enklare och lämpliga uttryck för användning i sin kontext.

Ovan beskrivning av kurserna ges med reservation för ändringar av innehållet.

Under våren -12 kommer du att ha möjlighet att ansöka till höstterminens kurser. För att få information om när ansökan öppnas kan du anmäla dig till vår mailinglista. Via mailinglistan får du även uppdateringar om aktiviteter, nyheter och andra händelser.

Anmälan till mailinglista 

Inom kort öppnas kursbeskrivningar till nedanstående kurser;

  • Introduktion till kinesiska I 7,5 hp
  • Introduktion till kinesiska II 7,5 hp
  • Kinesisk Affärskultur I 7,5 hp
  • Kinesisk Affärskultur II 7,5 hp
Redigera
Share Dela