Extrajobb: studenter som föreläsare och workshopledare inom cybersäkerhet för unga

Vill du ha ett roligt extrajobb inom ämnet it, säkerhet och teknik? Cybersecurity Academy arrangerar föreläsningar för skolklasser, samt workshops för unga på fritiden om it-säkerhet, data, teknik och mycket mer.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2024-08-25

Företagsnamn: Unga Forskare

Mail till kontaktperson: oscar.agestam@ungaforskare.se

Länk till företag: https://ungaforskare.se/lediga-jobb/

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Datavetenskap och mjukvaruutveckling Digitala medier och spelteknik Maskinteknik Strategiskt ledarskap för hållbarhet

Studerar du på en teknisk universitetsutbildning och söker ett roligt extrajobb?

Sök jobbet som workshopledare/studentföreläsare för barn & unga som vill lära sig IT-säkerhet och programmering!

Cybersecurity Academy är ett initiativ som drivs av Unga Forskare tillsammans med IBM, och en rad stora företag inom IT och teknikbranchen. Cybersecurity Academys syfte är att väcka barn och ungas intresse för teknik & IT, samt att inspirera och hjälpa dem att hitta sin väg in till teknikvärlden.

Som en del av detta initiativ håller vi både workshops och föreläsningar.
– workshops för ungdomar i grundskolan och gymnasiet. Våra workshops är under helger och skollov där deltagarna blir introducerade till och får lära sig om bland annat cybersäkerhet, programmering, hållbara städer och matematik genom roliga och interaktiva övningar. En del deltagare har inga förkunskaper, och vill utforska och utveckla sina intressen för teknik genom våra workshops. Andra kan redan koda och vill fördjupa sina intressen.
– föreläsningar i skolor, på plats i klassrummet såväl som digitalt. Detta sker under dagtid, vanlig skoldagar. Cybersecurity Academy tillhandahåller föreläsningsmaterial inklusive presentation och manus, och sköter bokningen med skolorna.

Vi söker nu studenter som vill hålla i föreläsningar och/eller workshops. Du kan själv välja vilka uppdrag du vill boka, samt på vilka nivåer (mellanstadiet – gymnasiet) du vill föreläsa, utifrån dina it-kunskaper.
Som studentföreläsare håller du i föreläsningar om säkerhet online och håller i övningar tillsammans med deltagarna. Du får genom tjänsten värdefull erfarenhet av att leda, föreläsa och verka i en pedagogisk roll. Du kan även få möjlighet att samarbeta med spännande aktörer och företag inom teknik och IT-branschen. Du kan själv välja på vilka nivåer (mellanstadiet – gymnasiet) du vill föreläsa, utifrån dina it-kunskaper.
Som workshopledare planerar och håller du i lektioner under workshoppen med vårt färdiga utbildningsmaterial. Vid behov utvecklar du och tar fram nytt material. Du leder, stöttar och uppmuntrar deltagarna för att de ska få ut så mycket som möjligt av våra workshops. Du får genom tjänsten erfarenhet av projektledning, samordning och utveckling av pedagogiskt material. I denna tjänst får du möjlighet att samarbeta med spännande aktörer och företag inom teknik och IT-branschen. Ni arbetsleds av projektledare på Unga Forskares kontor.

Vi söker studenter på orter runt om i Sverige. En del workshops/föreläsningar hålls fysiskt, andra äger rum digitalt. Om du behöver resa till en workshop/föreläsning står Unga Forskare för eventuella rese & bostadskostnader. Resetid är betald arbetstid. En helgworkshop omfattar upp till 24 timmar arbete (ca 16 timmar på workshopen, upp till 8 timmar förberedande arbete).
Du håller alltid workshops tillsammans med en annan workshopledare. Du väljer själv vilka workshops du kan delta på, men du förväntas hålla 1-2 workshops per termin.

Arbetsuppgifter
– Självständigt planera och utveckla idéer, material, case och laborationer för workshopen vid behov
– Presentera, föreläsa och hålla i lektioner under workshopen
– Handleda och coacha workshopdeltagarna
– Inspirera och väcka nyfikenhet och glädje för IT och teknik bland ungdomar

Kvalifikationer
– Vara student på en teknisk universitetsutbildning, eller på annat sätt relevant utbildning
– Ha goda kunskaper inom IT/Teknik
– Ha god kunskap och erfarenhet av att jobba i och administrera digitala verktyg
– Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Tjänsten ställer krav på din förmåga att leda grupper och ta initiativ i sociala sammanhang. Du ska ha förmåga att strukturera, planera och prioritera bland arbetsuppgifter samt att självständigt kunna ta initiativ och lösa problem. Vi tror att du har lätt för att samarbeta med andra människor på olika nivåer, såväl som att hålla tydlig kommunikation både internt och externt. Du har en förmåga och att leda ungdomar i klassrumssammanhang. Du är lösningsorienterad, kan se möjligheter samt prioritera bland dessa. Att vara flexibel och beredd att hoppa in där det behövs är en självklarhet för dig. Prestigelös och lyhörd är ord som beskriver dig väl. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och tillämpar ett inkluderande synsätt som eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Meriterande
– Har utvecklat övningar eller liknande material för unga
– Pedagogisk utbildning
– Erfarenhet av att jobba med ungdomar
– Programmeringskunskaper
– Matematikkunskaper

Villkor
Timanställning. Arbetsgivare är Unga Forskare som är en rikstäckande ideell ungdomsorganisation som engagerar 7000 unga som gillar naturvetenskap, teknik och matematik. Unga Forskare erbjuder en mängd plattformar som utvecklar, inspirerar och förenar ungdomar. Verksamheterna drivs av unga, för unga. Läs mer om oss på www.ungaforskare.se.

Kollektivtal för arbetsplatsen finns. Läs vår integritetspolicy för hur vi hanterar dina personuppgifter.

Om du blir erbjuden tjänsten behöver du visa upp ett utdrag från belastningsregistret, blir du kallad till intervju kan det vara bra att beställa så det finns redo. Detta ska vara oöppnat och beställs från polismyndigheten https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/. De har ca 14 dagars handläggningstid.

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till:

Oscar Agestam, Projektkoordinator
oscar.agestam@ungaforskare.se, 073 50 23 119

Ansökning
Skicka din ansökan till oscar.agestam@ungaforskare.se med CV och personligt brev senast den 25 augusti 2024.

Tillbaka