Events

Kalender

Sista svarsdag på antagningsbeskedet

Tid: 28 juli 2017 (heldag)

Den 28 juli kl. 24.00 är det sista chansen att svara på ditt antagningsbesked.

Du måste svara för att kunna få en plats på den utbildning du vill gå. Du ska svara oavsett om du är antagen eller reservplacerad. Logga in på ditt konto för att svara ja eller nej. Läs mer om hur du gör för att svara.

Antagningsbesked nummer två kommer

Tid: 3 augusti 2017 (heldag)

Det andra antagningsbeskedet inför hösten 2017 publiceras under eftermiddagen.

Den 3 augusti kan du gå in på ditt konto och se om du blivit antagen eller reservplacerad.

Ska du börja studera vid BTH? På sidan Nyss antagen hittar du viktig information.

 

Introduktionsvecka och upprop på Campus Gräsvik, Karlskrona

Tid: 21 augusti 2017 (heldag)
Plats: Campus Gräsvik, Karlskrona

Introduktionsveckan startar för programstudenter (med studieort Karlskrona) som ska börja i årskurs 1. Obligatoriskt upprop sker kl. 11:00.

Under introduktionsveckan varvas kurser med information och olika studentaktiviteter som arrangeras av Blekinge studentkår.

Terminsstart och upprop på Campus Karlshamn

Tid: 28 augusti 2017 (heldag)
Plats: Campus Karlshamn, Karlshamn

Terminen startar för program med studieort Karlshamn. Gemensamnt upprop för alla program i salen Rio Grande kl. 13:00.

ForskarFredag

Tid: 29 september 2017 10:00-20:00
Plats: Kreativum, Karlshamn

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb! Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och får se hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Målgruppen är den breda allmänheten, med en särskild inriktning på barn och unga.

Fredagen den 29 september arrangeras för 10:e året ForskarFredag på Kreativum! På ForskarFredag kommer bland annat representanter från Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och visar upp forskning och det arbete som sker på högskolan. Det blir föreläsningar, workshops, prova-på-stationer och mycket mera.

Programmet är preliminärt och kommer att uppdateras löpande, håll utkik!
Kl. 10:00-14:00 Bokade gymnasieklasser tar del av aktuell forskning och mycket annat. Vill du boka en klass? Fr.o.m. maj 2017 kan du ringa Annica på 0454-30 33 65.
Dagen läggs upp så att eleverna ska få ta del av så mycket som möjligt och träffa så många aktörer som möjligt. Har du frågor kring dagens upplägg – bara ring Annica!

Kl. 15:00-20:00 Kreativum är öppet för hela familjen! Då kan allmänheten ta del av spännande aktiviteter! Fri entré med massor av aktiviteter.
Kl. 15:00-18:00 Nyfiken på vad som händer i Blekinge? Här kan du bland annat träffa forskare från Blekinge Tekniska Högskola och andra aktörer från Blekinge.
Kl. 18:30-20:00 Forskar Grand Prix! Boka din plats och var med och rösta fram vem som på mycket kort tid presenterar sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. Vinnaren går vidare till den nationella tävlingen i Stockholm i november.
Var med och rösta den 29/9! Boka din plats i publiken: 0454-30 33 60

 

Här kan du läsa mer om ForskarFredag.

Högskoleprovet

Tid: 21 oktober 2017 (heldag)

Högskoleprovet skrivs runt om i länet.

Här kan du läsa mer om högskoleprovet.