ASPECT – A System for Electric and Connected Transport Solutions

I projektet utvecklas digitaliserade tjänster för att öka nivån på tillförlitligt beslutsfattande samt för att optimera övergripande sitesystem i s.k. offroadapplikationer.

Projektinformation

Finansiär: VinnovaStatus: PågåendeForskningsområde: MaskinteknikKontaktperson: Tobias Larsson, tobias.larsson@bth.seLänk till projektsidan: https://www.productdevelopment.se/?p=12235Projektbudget: 97 mnkrProjektstart: 2021-11-01Projektslut: 2024-06-30Projektpartner: Ericsson, Göteborgs universitet, Telia, Volvo Autonomous Solutions, Voysys AB

Syfte

I projektet utvecklas digitaliserade tjänster för att öka nivån på tillförlitligt beslutsfattande samt för att optimera övergripande sitesystem i s.k. offroadapplikationer. Genom att utveckla datadrivna modeller för realtidssimulering och optimering av kundsite, kombinerat med avancerad dataanalys, går vi från den nuvarande erfarenhetsbaserade processen till en modellbaserad process.

Genomförande

Aspect syftar till att konstruera ett system av elektrifierade maskiner i ett begränsat område. Tillsammans med partners i projektet kombinerar vi fordons- och digital teknik för att möjliggöra digitaliserade och energioptimerade lösningar för en anläggning. Vidare är målet att skapa en testbädd för en digital infrastruktur för systemet, en metod för att identifiera och utvärdera krav på infrastrukturen för elektrifierade maskiner och virtuella modeller för energioptimering. Projektresultaten kommer att presenteras vid en slutlig demonstration i en digital miljö.