Om Blekinge

Om Blekinge

Blekinge är Sveriges minsta landskap på fastlandet, men med Sveriges sydligaste skärgård bestående av 1 650 öar erbjuds du stora möjligheter till ett rikt friluftsliv.

BTH har campus på två orter – Karlskrona, där vårt huvudcampus finns, och Karlshamn där vårt mindre campus finns. Båda BTH:s campus ligger precis vid vatten brynet, vid Östersjön, vilket ger oss en fantastisk arbetsmiljö.

Oavsett var du väljer att bosätta dig, kommer du att upptäcka att det är korta avstånd i länet. Mellan våra två orter är det 40 minuter – och du kan välja mellan att åka tåg eller buss. Flygplatsen, Ronneby Airport, ligger mitt emellan städerna.

Karlskrona – staden som grundades 1680 som plats för landets nya marinbas, finns med på Unescos världsarvslista sedan 1998, tack vare sina flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk som lockar besökare från hela världen. Och allt detta mitt i skärgården – en skärgård som Unesco har utsett till ett av sju biosfärområden i Sverige

Karlshamn – den charmiga kuststaden med kullerstensgator, kulturkvarter och vacker natur – allt in på knuten. BTH:s campus ligger centralt endast 600 meter från Stortorget. Karlshamns hamn är en av Sveriges djupaste och största hamnar. I närheten finns även Nordens största safaripark, Eriksberg Vilt och Natur, samt det berömda laxfisket i Mörrum – en kronjuvel i sportfiskesammanhang.

Länets fem kommuner

BTH har campus i städerna Karlskrona och Karlshamn men du givetvis välja att bosätta dig var som helst i länet då avstånden är korta.

Läs mer om hur det är att bo och leva i någon av våra fem kommuner:

Karlskrona
Karlshamn
Ronneby
Sölvesborg
Olofström

Övriga länkar:
visitblekinge
visitkarlskrona
visitkarlshamn

Till och från Blekinge

Från Köpenhamn:
Bil 2,5 timmar eller 3,5 timmar med tåg
Från Malmö:
Bil 2 timmar eller 2,5 timmar med direkttåg
Från Stockholm (Bromma eller Arlanda)
Flyg 55 minuter till Ronneby Airport
Från Ronneby Airport:
Flygbuss/taxi 30 minuter

Från Göteborg
Bil 3,5 timmar eller tåg 4,5 timmar
Från Gdynia
Färja (Stena Line) 10 timmar
Från Frankfurt
Flyg 1,5 timmar (Ronneby Airport)

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×