Ericsson Space

Ericsson Space

Ericsson Space är ett unikt labb på institutionen för programvaruteknik,
skapat av studenter för studenter.

Labbet motiverar studenter att uppfinna, utveckla, integrera mjukvara och säkerhetslösningar inom existerande områden, verktyg och applikationer.

Områden och projekt som studenterna jobbar med och driver framåt är exempelvis:

Om Ericsson Space

Ericsson Space är ett unikt labb på institutionen för programvaruteknik, skapat av studenter för studenter. Här finns arbetsplatser, sköna soffor och avancerad utrustning för att studenterna ska kunna testa och använda det som de lär sig inom mjukvaruutveckling och säkerhet.

Förutom att labbet är en betydelsefull mötesplats och ”ett andra hem” för många studenter är det även ett forum för att möta lärare, forskare och företag och tillsammans konstruera, testa och designa ny mjukvaruteknik och säkerhetslösningar med den absolut senaste och bästa tekniken.

Här möts studenter från olika program och årskullar och de har tillgång till labbet alla dagar, även kvällar och helger, året runt.  De anordnar gemensamma aktiviteter såsom workshops inom olika fördjupningsområden, seminarier med olika företag, programmeringsstugor, pluggkvällar men också (och lika viktigt) film- eller spelkvällar för socialt häng.

I Ericsson Space finns ett utlåningsprogram där alla studenter kan låna utrustning för att använda i projekt, kurser eller ifall de vill utveckla en egen idé. Labbet och dess utrustning används också för undervisning i kurser både inom och utanför institutionerna samt studentprojekt.

Flera gånger per termin arrangerar BTH tillsammans med grund- och gymnasieskolor temadagar och workshops i Ericsson Space och studenterna är då ansvariga för workshops med olika innehåll för högstadie- och gymnasieelever.

Kontakt

Om ni har frågor om Ericsson Space eller idéer om samverkan, projekt eller seminarier med våra studenter kontakta gärna
Anna Eriksson
,
institutionen för programvaruteknik.