Emil Alégroth

Emil Alégroth

Universitetslektor/ Docent

emil.alegroth@bth.se

Institutionen för programvaruteknik

0455-385562

Ladda ner:

Pressbild

Dr. Emil Alégroth

Emil doktorerade från Chalmers 2015 där han studerade under Professor Robert Feldt i området Software Engineering med fokus på automatiserad mjukvarutestning och Visuell GUI Testning (VGT). VGT grundades av Emil och Robert och rör bildigenkänningsbaserad automatisk testning via ett systems grafiska gränssnitt. Tekniken har på senare år växt industriellt och blivit grund för nya, mer avancerade, testtekniker så som Augmented exploratory testing som kombinerar VGT med machine learning för effektivare manuell explorativ testning så väl som automatisk regressionstest av system- och acceptanstester.

Emil figurerar också ofta på både svenska och internationella konferenser inom området test och har flera gånger varit talare på svenska industriella konferenser för SAST, NFI och Swedsoft. Detta länkar väl ann till forskningen som han främst bedrivit med flora av företag, från applikationstillverkare som Spotify till utvecklare av säkerhetskritiska system som SAAB och Siemens Medical.

Emil är också, sedan 2015, och VD för ett företag som levererar tjänster inom GUI-baserad test samt tekniska lösningar för akademin att utnyttja för att avancera state-of-practice och state-of-art inom automatiserad GUI test.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×