Javier Gonzalez Huerta

Javier Gonzalez Huerta

Biträdande professor/Viceprefekt

javier.gonzalez.huerta@bth.se

Institutionen för programvaruteknik, Rum J2625

0455-385558

gonzalez-huerta.net

Ladda ner:

CV Pressbild

Om mig

Jag är Biträdande Professor på Mjukvaruutveckling och Vice-Prefekt vid Institutionen för programvaruteknik vid BTH sedan april 2016. Jag ar Programansvarig på Civlingenjörsprogram i Mjukvaruutveckling.

Jag fick min Ph.D. i datavetenskap från Universitat Politècnica de Valencia (UPV) 2014. Dessutom fick jag också min masterexamen i ”Mjukvaruutveckling, Formella Metoder och Informationssystem” 2011, min kandidatexamen i datavetenskap 2010 och ingenjörsexamen i Datorsystemteknik 1994 1994 samtliga från UPV.

Min nuvarande forskning fokuserar på förvaltning av programvarutillgångar, teknisk skuld och förbättring av mjukvaruprocesser, med tonvikt på empirisk forskning som görs i samarbete med flera industripartners (t.ex. Spotify, Ericsson, FortNox eller Swedbank, bland andra). Min nuvarande forskning syftar till att utveckla innovativa lösningar som hjälper programvaruutvecklingsorganisationer att övervaka och förbättra de tillgångar som används vid påbörjande, utveckling, leverans eller evolution och underhåll av programvaruintensiva system och mäta hur väl dessa tillgångar stöder värdeskapande. Under de senaste åren har jag också forskat för att utveckla innovativa undervisnings- och inlärningsmetoder för att förbättra kunskapsutbildningen för programvaruteknik.

Jag har publicerat och presenterat mer än 45 forskningsarbeten på olika platser relaterade till ovannämnda forskningsämnen. Jag har också varit medförfattare till fyra publikationer som rapporterar pedagogiska bidrag till Software Engineering-utbildningen, som ett av konferenspapper som tilldelats bästa papperspriset. Dessutom har jag försökt tjäna till det vetenskapliga samfundet. Jag har varit en aktiv medlem av Software Engineering Community och har varit granskare i flera högt rankade tidskrifter som Transactions on Software Engineering, Transactions in Service Computing, Software and Systems Modelling, eller Requirements Engineering Journal, bland andra. Jag har deltagit i olika programkommittéer för internationella konferenser, International Conference on Technical Debt Conference (Techdebt), Euromicro Conference on Software Engineering and Advanced Applications (EUROMICRO), International Conference on Model-Driven Engineering and Software Development (MODELSWARD), Krav Engineering conference (RE) och Conferencia Iberoamericana de Software Engineering (CIBSE), bland andra.

 

Projekt och publikationer

Snabba fakta

PUBLIKATIONER PER ÅR

794

ANTAL CITERINGAR

ANTAL CITERINGAR PER ÅR

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×