Markus Fiedler

Markus Fiedler

Professor

markus.fiedler@bth.se

Institutionen för teknik och estetik, Rum 3-336

0454-385923

Ladda ner:

CV

Med fokus på användarupplevelse

Professor Markus Fiedler (MFI), född 1967, disputerade vid Saarland’s universitet, Saarbrücken, Tyskland år 1998 inom elektroteknik med fokus på informations- och kommunikationsteknik (IKT). Sedan dess har han varit anställd vid BTH. Han fick ett lektorat i teletrafiksystem i 2000, blev docent i 2006 och professor i teletrafiksystem i 2011. Han är numera verksam vid institutionen för teknik och estetik (DITE) som forskningsansvarig samt huvudområdes- och internationaliserings-ansvarig för de medietekniska utbildningarna (Digital bildproduktion, Digital ljudproduktion, Design av digitala och immersiva upplevelser).

Med ursprung i teletrafik-relaterade frågor (såsom dimensionering av kommunikationslänkar) utvidgades hans forskning till användarnas upplevelse av applikations- och tjänstekvalité (Quality of Experience, QoE). Han har haft påverkan på gestaltningen av QoE området genom att organisera tre Dagstuhl Seminars och en Dagstuhl Perspectives Workshop, och är specifikt intresserad i hållbarhetsfrågor i samband med IKT och QoE.

Han har varit aktiv inom forskningsprofilen BigData@BTH, med specifikt intresse för tillämpningen av maskininlärning inom QoE området. Han är verksam inom KKS synergi-projektet ViaTecH, med specifik fokus på tidshållning inom Virtual Reality (VR) system. Inom undervisningen brinner han för kvalitetsfrågor och -evaluering som naturlig del av designprocesser för ljud, bild och immersiva upplevelser (mot ”QoE By Design”).

Snabba fakta

PUBLIKATIONER PER ÅR

4442

ANTAL CITERINGAR

ANTAL CITERINGAR PER ÅR

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×