Markus Fiedler

Markus Fiedler

Professor

Institutionen för teknik och estetik, Rum H449C

0455-385653

Med fokus på användarupplevelse

Professor Markus Fiedler (MFI), född 1967, disputerade vid Saarland’s universitet, Saarbrücken, Tyskland år 1998 inom elektroteknik med fokus på informations- och kommunikationsteknik. Sedan dess har han varit anställd vid BTH. Han fick ett lektorat inom teletrafiksystem i 2000, blev docent i 2006 och professor i teletrafiksystem i 2011.

Med ursprung i teletrafik-relaterade frågor (såsom dimensionering av kommunikationslänkar) utvidgades hans forskning till användarnas upplevelse av applikations- och tjänstekvalité (”Quality of Experience”, QoE). Han har haft påverkan på gestaltningen av QoE området genom att co-organisera tre Dagstuhl seminarier och en Dagstuhl Perspectives Workshop. Han är även aktiv inom forskningsprofilen BigData@BTH, med specifik intresse för tillämpningen av maskininlärning inom QoE området.

Han är numera verksam vid institutionen för teknik och estetik (DITE) och fokuserar på att bygga broar mellan infrastruktur och upplevd kvalité för gestaltningar och produktioner inom medieteknik (ljud, bild, spel och sakernas internet).

Quick facts

3040