Säkerhetsutbildning för data- och mjukvaruintensiva produkter och tjänster

Säkerhetsutbildning för data- och mjukvaruintensiva produkter och tjänster

PROMIS (Professional Master in Information Security) är ett unikt utbildningsinitiativ med fokus på säkerhet i relation till utveckling och drift av informations-, data- och mjukvaruintensiva produkter och tjänster.

För svenska och internationella företag och organisationer är säkerhet centralt och frågor om allmän säkerhet samt data- och systemintegritetsskydd är förutsättningar i vår uppkopplade tidsålder.

PROMIS kurser utvecklas i samverkan med våra partnerföretag och knyter an till deras utmaningar och framtida kompetensbehov. Kurserna ges på masternivå och är särskilt utformade för att passa yrkesverksamma som vill kombinera arbete med studier. Alla kurser ges online på distans och är utformade utifrån ett case-baserat lärande där studenterna kan ta med sig egna problem eller utmaningar från sitt företag och fördjupa sig i.

PROMIS erbjuder kurser från ett brett spektrum inom säkerhetsområdet:

  • Data- och nätverkssäkerhet
  • Säkerhet vid mjukvaruutveckling och testning
  • Intrångsdetektering och förebyggande åtgärder
  • Analys av skadlig programvara och digital undersökningsteknik
  • Riskhantering och regelverk

Totalt kommer 22 kurser att erbjudas inom PROMIS men alla kurser ges inte varje termin. Besök därför gärna PROMIS hemsidan promisedu.se för mer information om kurserna och uppdateringar om kurstillfällen.

Kontakt

Kontakt för PROMIS (Professional Master in Information Security)

Nina Wennberg

Project Coordinator

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×