VIND-projektet (video i nätuniversitets distanskurser)

"Det är en kurs i barfota-TV vi behöver"

Alla bra video-, tv- och filmproduktioner har någonting gemensamt - de är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan flera personer med olika kunskap och erfarenhet.

I botten finns en god idé och en hel del planering. Men verktygen för att skapa spänning och locka till tittande är desamma oavsett om det handlar om en informationsfilm för den lilla kommunen eller en Hollywoodproduktion med miljontals dollar i budget. VIND vänder sig till Er som idag jobbar med att utforma distanskurser inom ramen för Nätuniversitetet. Vi som arbetar med VIND-Video i Nätuniversitetets distanskurser - har lång erfarenhet av tv-produktion och känner till några grundläggande knep för att få en videoproduktion att bli mer levande och intressant, knep som vi vill dela med oss av!

"Barfota-tv", sa någon när VIND presenterades för en grupp distansutbildare i slutet av 2002 - "det är en kurs i barfota-tv vi behöver." Och det är just det VIND handlar om. Ingen stor produktionsapparat. Ingen budget på hundratusentals kronor med professionella fotografer och kameror i halvmiljonklassen.

VIND erbjuder en rad enkla och konkreta råd för att göra den lilla videoproduktionen mer levande och intressant.

VIND baseras på praktiskt arbete i workshopform med fokus på bildberättande, manusskrivande, presentations- och intervjuteknik - vi tillhandahåller verktygen, sedan är det upp till er att använda dem på rätt sätt.

Projektet är avslutat men självklart finns webbplatsen kvar med kursmaterial en bra ordlista och många bra länkar.

Läs mer på projektets webbplats (öppnas i nytt fönster)

Kontaktperson på BTH:

Peter Blaschke - Mediepedgog på Learning Lab

Redigera

Banner med text Lärarlärdom 15/8

Boka en bibliotekarie

Chatt

Share Dela