Petra, Norrköping

Petra, Lund

Varför valde du BTH?

För mig handlade det om att flytta ifrån en hemstad och trygghet för att utvecklas som person. Jag visste precis vilket program jag ville läsa, när antagningsbeskedet kom och BTH lyste grönt, kändes det som en självklarhet. En högskola i en lugn stad som påminde om hemma samtidigt som det skulle bli en helt ny upplevelse med nya människor, intryck, kunskaper och erfarenheter. Campus precis vid vattnet, lagom stort och en utmärkt start för högskolestudier! Att BTH:s fokus ligger kring innovation och att vi är en tydligt profilerad högskola gjorde valet otvivelaktigt.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Industriell Ekonomi är den perfekta balansen mellan teknik och ekonomi. Ledarskap och entreprenörskap är något som lockat mig så länge jag kan minnas, programmet är det optimala för framtida yrken som kretsar kring detta då man får den tekniska grunden OCH de ekonomiska kunskaperna för att utveckla redan etablerade företag eller om ambitionen finns; starta egna. Kunskapen gör en eftertraktad senare som projektledare, affärsutvecklare och ger möjligheten att klättra till chefspositioner. En bred utbildning med oändliga möjligheter helt enkelt!

Vad är det bästa med BTH?

Kontakten man som student får med lektorer och andra studenter programmen över. Fördelen med en mindre högskola (i proportion) är lättillgängligheten och de nära relationerna som skapas på kort tid. Då klasserna är mindre ger lektorerna känslan av klasslärare som alltid är tillgängliga och villiga att hjälpa. Studenterna man lär känna är inte enbart de som går i ens egen klass då alla umgås tätt på campus. Jag kände inte en kotte på BTH innan jag började och har idag vänner som jag vill bära med mig livet ut! Det har jag BTH att tacka för.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Projektledare eller VD på ett stort företag som brinner för innovation som leder till tillväxt. Mitt mål är att bidra till företags utveckling och hitta det extra som är värt att satsa på och investera i. Upptäcka de områden som inte är beträdda ännu.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Förhoppningsvis ett jobb som projektarbetare till en början.

Vad är det bästa med Karlskrona?

Lugnet, harmonin, det vackra vattnet som omringar en, alla öar runtom. En av Sveriges vackraste sommarstäder utan tvekan!

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Tidsfördelningen och ansvaret, att balansera tre intensiva kurser åt gången (oftast) och fördela antalet timmar som ska läggas på uppsatser/laborationer/tentaplugg utan några större direktiv då det är väldigt individuellt. Hjälp finns alltid att få ska tilläggas!

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga?

Mindre egoistisk, mindre maktgirig och med större fokus på det som gynnar oss alla: välbefinnande och utveckling inom ALLA aspekter.

Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

Jag hoppas kunna bidra med allt från nya idéer till ekonomiska donationer. I slutet av dagen handlar det om att göra rätt för sig och ta sitt humana ansvar som medmänniska.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Stora frågor med enkla svar. Mitt personliga mål har sedan dag ett varit att lämna ett avtryck och bli ihågkommen för något stort för mänskligheten. Drömma får man alltid göra! Min drivkraft är att göra min familj och mig själv stolt, alltid. Alla kan så länge viljan finns, det är viktigt att inte ödsla eller glömma bort sin potential och att våga, speciellt som kvinna i en bransch som är mansdominerad.

29 mars 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×