Qlirim, Lammhult

Qlirim, Civilingenjör i industriell ekonomi

Varför valde du BTH?

Jag valde BTH av många olika anledningar.

  1. BTH-forskning inom mjukvaruutveckling rankas tvåa i världen och etta i Europa. Detta läste jag på internet innan jag sökte till studier vid BTH. BTH är också väldigt duktiga inom området hållbarhet vilket jag anser är väldigt viktigt.
  2. Campus och tillgångar: Utsikten från skolans bibliotek är magisk. Skolan har egen brygga, volleybollplan och villa med egen studentpub.

Vad är det bästa med BTH?

Den nära kontakten studenter på BTH har med lärarna är nog det bästa med BTH. Denna nära kontakt beror på två saker:

  1. Lärarnas vilja att hjälpa till och deras kärlek till ämnet de lär ut.
  2. Faktorn att BTH är en lite mindre högskolan i jämförelse till landets större högskolor.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag har alltid varit osäker på mina val när det gäller min utbildning. Min strategi för att inte välja fel har alltid varit att välja en bred utbildning. Därför valde jag naturvetenskap på gymnasiet och industriell ekonomi i högskolan. Industriell ekonomi är en bred utbildning som rör områdena matematik, fysik, ekonomi, programmering, hållbarhet osv. Alla dessa områden har jag haft intresse för och intresset har ökat under utbildningens gång.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Mitt drömjobb är ett jobb där jag kan resa runt i världen och träffa nytt folk. Detta för att få mer kunskap om andra kulturer samt inspirera folk till att välja tjänster/produkter som mitt företag erbjuder. Den viktigaste detaljen för att ett jobb ska vara mitt drömjobb är att produkter/tjänster som mitt företag erbjuder ska bidra till ett mer hållbart samhälle och kunden ska alltid vara i centrum.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Efter examen så kommer jag förmodligen att jobba med projektledningen eller i något konsultföretag. Kommer jag på någon bra idé som jag helhjärtat tror på så kommer jag inte tveka på att starta eget.

Vad är det bästa med Karlskrona?

Vacker och lugn stad: Jag tycker att Karlskrona är en väldigt fin stad. Staden är ganska liten jämfört med andra storstäder, vilket är skönt då man har nära till det mesta. Mitt intresse för fiske gör Karlskrona den perfekta staden för mig då den är omgiven av vatten och fiskar.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

För många så innebär högskolan att man flyttar hemifrån vilket i sin tur innebär diska, tvätta, städa och andra hemsysslor. Utbildningen på gymnasiet ger mer en grund inom de olika ämnena medans på högskolan får studenten specialisera sig i någon/några av de ämnena. Detta beror såklart på vilken utbildning studenten väljer.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga?

En bättre värld för mig är en värld där de viktigaste globala hållbarhetsmålen är uppnådda. Jag anser att viktigaste hållbarhetsmålen är att alla ska ha tillgång till mat och vatten, alla som vill ska ha tillgång till utbildning och jämställdhet. Drömvärld skulle då vara en värld där alla de globala hållbarhetsmålen är uppnådda.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Min drivkraft är mina föräldrar. Jag vill göra mina föräldrar stolta. Detta som ett tack för allt de har gått igenom för att jag och mina syskon ska ha en bättre framtid.

9 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×