Jacob, Karlskrona

Jakob, Civilingenjör i marin teknik

Varför valde du BTH?

Jag valde BTH då programmet marin teknik såg intressant ut och BTH är den enda högskolan/universitet med ett sådant program.

Varför valde du din utbildning på BTH?

Jag har alltid haft en förkärlek till havet och det är ett område som jag ser min framtida karriär inom. En civilingenjörsutbildning inom just marin teknik var helt enkelt perfekt för mig att söka till.

Vad är det bästa med BTH?

Jag gillar verkligen att skolans storlek ger mer kontakt till föreläsare och studenter från andra program. Det gör det lättare att ställa frågor och få hjälp både under och efter föreläsningar samt att det personliga kontaktnätet går bredare än bara i programmet man läser.

Vad är ditt drömjobb efter utbildningen?

Jag insåg rätt snart in i utbildningen att marin teknik är ett brett ämne med många intressanta applikationer, vilket även gör det svårt att veta vad specifikt det är jag vill jobba med efter studierna. Mina tankar går just nu mot att jobba med system som ska verka under vattenytan då den extra dimensionen gör det extra spännande för mig.

Vad tror du att du kommer att göra och jobba med efter studierna?

Eftersom min klass är den första som började studera civilingenjör i marin teknik så har vi inga tidigare studenter att fråga, vilket gör denna fråga svår att svara. Min tro är att jag kommer att jobba med utveckling av ny teknik inom det marintekniska området.

Vad är det bästa med Karlskrona?

Eftersom jag läser marin teknik måste jag säga att det är stadens skärgård under sommartid.

Största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?

Min erfarenhet är skillnaden mellan frihetsgraden man får för sina studier. På högskolan är det en själv som ansvara för sina studier och lärande, det är ingen som tvingar dig att gå på föreläsningar utöver de fåtal obligatoriska. Du väljer själv vad som passar bäst för dig.

Hur ser en bättre värld ut, skulle du säga? Och hur vill du bidra till att världen blir sådan?

Jag skulle personligen gå på Agenda 2030 för att finna 17 konkreta och tydliga mål för en bättre värld och ser gärna ett högre tryck för god utbildning för alla. Mitt mål för att påverka världen positivt är att mitt arbete ska leda till ny hållbar och innovativ teknik, vars applikation är att på något sätt höja livskvalitén för världen i stort.

Vilken är din drivkraft? Vad vill du förändra eller uppnå i livet?

Min drivkraft är att jag trivs med det jag gör, människorna runtomkring mig och att min utbildning leder till arbete inom ett område jag är intresserad av. Så just nu kan jag inte tänka mig förändra något. Det jag vill uppnå med livet är att kunna påverka världen positivt med ett jobb som jag brinner för, vilket känns som ett tillräckligt brett mål för tillfället.

9 februari 2022

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×